hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akşener'in yerel seçim mesajı ne olur?

    Gözler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Afyonkarahisar'da yapacağı konuşmaya çevrildi. Akşener'in o konuşmada seçimlere tek başına girmeye dair mesajlar vermesi, ancak kapıları tamamen kapatmaması bekleniyor. CHP genel merkezinin de yakından takip edeceği konuşmada başka hangi önemli başlıklar gündemde?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partinin yol haritasını ve yerel seçimlere ilişkin stratejisi açıklayacak. Seçimlere tek başına girmeye dair mesajlar vermesi, ancak kapıları tamamen kapatmaması bekleniyor.

    Ekrem İmamoğlu’nun ‘İstanbul İttifakı’ çağrısına da dolaylı da olsa değinebileceği belirtiliyor.

    Edinilen bilgiye göre parti kimliğinin oturması için müstakil hareket edilmeli ve seçime ittifaksız girilmeli görüşü hakim ancak bu görüş kurumsal bir karara dönüşmedi. Meral Akşener’in Afyonkarahisar’da ittifak konusunda bağlayıcı bir konuşma yapması beklenmiyor.

    Bir diğer önemli başlık da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ''Ülke hayrına komşu olalım'' çıkışı oldu ve ardından İYİ Parti’den gelen 'üçüncü yol' daveti oldu.

    Akşener'in genel başkan yardımcısından gelen 3. yol çıkışını Afyonkarahisar konuşmasında detaylandırabileceği de ifade ediliyor.

    CHP’de de Akşener’in afyon konuşması merakla bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP kulislerinde “Kendi tabanını konsolide etmek anlamında sert konuşacaktır. Ancak diyalog kapısını aralık bırakacaktır. İttifak kapısını kapatmayacaktır” değerlendirmesi yapılıyor.

    CHP’de olası ittifak görüşmelerinin kasım ayında yapılması planlanan kurultaydan sonra başlayacağı görüşü hakim.

    CHP kulislerinde olası bir iş birliğinde İYİ Parti’ye büyük ilçelerin verilebileceği ancak partinin elinde olan büyükşehir belediyelerinin verilemeyeceği konuşuluyor. Bu çerçevede İzmir, İstanbul, Trakya’da büyük bir ilçenin İYİ Parti’ye bırakabileceği konuşulurken, “Kazanmak için il belediyesi de verilebilir” yorumunu yapanlar da var.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow