hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti ve MHP nerelerde iş birliği yapabilir?   

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    AK Parti, yerel seçim için 1 Ağustos itibariyle üç ana başlıkta saha çalışmasını yoğunlaştırıyor. MHP’de 24 Temmuz’da seçim startını verdi. Peki Cumhur İttifakı yerelde de iş birliği yapacak mı? CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre cumhurbaşkanı ile MHP lideri iş birliğini görüştü. "Bir uyum var ilerleyen zamanda detaylar çalışılabilir" mesajı veriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti teşkilatları bir süredir sahada. Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan meclis kapandıktan sonra da kurmaylarına "Sahayı boş bırakmayın" talimatı verdi Bu kapsamda 1 Ağustos itibariyle saha çalışmaları daha da yoğunlaştırılacak. 3 temel çalışma yapılacak.

    Birincisi Cumhurbaşkanı genel seçim sonrası başlattığı il ziyaretlerini artıracak. Teşekkür ziyaretleri kapsamında en çok oy alınan il ve ilçelere gidecek. İlk durak Adıyaman olacak.

    Çalışmanın ikinci ayağında ise 2023 şehir buluşmaları var. Bu kapsamda kabine üyeleri, MYK ve MKYK üyeleri planlı bir program çerçevesinde yoğun şekilde sahada olacak.

    Üçüncü ayak köy taraması olacak. Milletvekilleri belediye başkanları ve teşkilat üyeleri kırsalda yoğun bir çalışma yapıyor.

    AK Parti ve MHP nerelerde iş birliği yapabilir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Parti kurmayları, "Yaz ayları saha ayı, özellikle kırsal. Çünkü insanlar yayla ve köylere çıktı buraların nüfusu arttı bu nedenle öncelik kırsalda" mesajını verdi.

    AK Parti’de saha çalışmaları ekim ayına kadar sürecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17-25 Eylül’de BM Genel Kurulu için ABD’ye gidecek. Bu nedenle kurultayın 7 Ekim’de yapılması planlanıyor

    Ekimin 2. haftası ise parti grubu MYK, MKYK üyeleri ile kapsamlı bir kamp yapılacak ve yol haritası çıkarılacak. Kasım ayında da aday adaylarının başvuru süreci başlayacak.

    24 Temmuz’da yerel seçim hazırlık sürecini resmen başlatan MHP’de sahaya ağırlık verdi ve kendi çalışmasını yapıyor.

    İKİ PARTİ YEREL SEÇİMDE İŞ BİRLİĞİ YAPACAK MI?

    CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli arasında gerçekleşen son ikili görüşmede bu konu gündeme geldi ve "İş birliği liderler düzeyinde değerlendirildi bir uyum var detaylarını ilerleyen zamanlarda kurmaylar çalışacak" deniyor.

    Ancak şu an hem MHP hem AK Partili kaynaklar kurmaylar arası bir çalışmanın henüz başlamadığını, her partinin kendi çalışmasını yaptığı vurgulanıyor. Eylül ayında liderlerin talimatı ile ortak çalışmanın başlayabileceği kulislerde konuşuluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow