AK Parti MYK İsrail saldırıları gündemiyle toplanıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek. Toplantının gündeminde birinci yılına ulaşan İsrail'in Gazze saldırısı var. Hem Gazze'de akan kanın durması hem de Lübnan'a uzanan İsrail saldırılarının sona erdirilmesi için atılacak adımlar toplantıda ele alınacak.
İsrail'in saldırganlığının ardından yükselen tansiyon. Meclis'te bakanların yapacağı bilgilendirme ve süren kongre süreci. Erdoğan kurmaylarıyla gündemi değerlendirecek.
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Gündemde İsrail'in 1 yıldır devam eden Gazze saldırısı var. Saldırının birinci yıldönümünde gerçekleşecek toplantıda acil ateşkesin sağlanması, bölgeye insani yardımların ulaştırılması ve kalıcı çözüm için atılacak diplomasi adımları masada olacak.
İsrail'in Gazze'nin ardından Beyrut'a saldırması Ortadoğu'da gerilimi artırdı. Ankara'dan "Lübnan'ın yanında olacağız" açıklamaları gelirken, verilecek desteğin mahiyeti, bölgedeki Türk vatandaşlarının güvenliği gibi sıcak başlıklar MYK'da değerlendirilecek. Öte yandan bu hafta Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlarının Meclis'i bilgilendirmesi bekleniyor. Oturumda mercek altına alınacak hususlar da toplantıda müzakere edilecek.
Ekonomi de AK Parti'nin yakın takibinde hem enflasyonla mücadele adımları hem dar gelirli ve emeklinin alım gücünün yükseltilmesi seçenekleri toplantıda istişare edilecek. Fahiş fiyatla mücadeleye dönük atılabilecek adımlar da toplantıda incelenecek.
Öte yandan AK Parti'nin 8. Olağan Kongre takvimi de sürüyor. 12 Ekim'de belde ve ilçe kongreleri başlayacak. MYK toplantısında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre takvimini ve süreçte atılacak adımları sunumla anlatacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Eve alkollü gelen kocasını çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdü
Kahramanmaraş'ta, gaz sıkışması sonucu patlama: 1 yaralı
Soğuk hava Antalya'da da hissedildi, güneşe rağmen sahil boş kaldı
İSTANBUL'DA VAPURLAR ÇALIŞIYOR MU? İDO ve BUDO feribot seferleri iptal mi oldu?
SON DAKİKA... AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi Bugün: Erdoğan'ın 3 Başlıklı Manifestosu