hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti MYK İsrail saldırıları gündemiyle toplanıyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek. Toplantının gündeminde birinci yılına ulaşan İsrail'in Gazze saldırısı var. Hem Gazze'de akan kanın durması hem de Lübnan'a uzanan İsrail saldırılarının sona erdirilmesi için atılacak adımlar toplantıda ele alınacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in saldırganlığının ardından yükselen tansiyon. Meclis'te bakanların yapacağı bilgilendirme ve süren kongre süreci. Erdoğan kurmaylarıyla gündemi değerlendirecek.

    AK Parti MYK İsrail saldırıları gündemiyle toplanıyor


    AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Gündemde İsrail'in 1 yıldır devam eden Gazze saldırısı var. Saldırının birinci yıldönümünde gerçekleşecek toplantıda acil ateşkesin sağlanması, bölgeye insani yardımların ulaştırılması ve kalıcı çözüm için atılacak diplomasi adımları masada olacak.

    İsrail'in Gazze'nin ardından Beyrut'a saldırması Ortadoğu'da gerilimi artırdı. Ankara'dan "Lübnan'ın yanında olacağız" açıklamaları gelirken, verilecek desteğin mahiyeti, bölgedeki Türk vatandaşlarının güvenliği gibi sıcak başlıklar MYK'da değerlendirilecek. Öte yandan bu hafta Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlarının Meclis'i bilgilendirmesi bekleniyor. Oturumda mercek altına alınacak hususlar da toplantıda müzakere edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti MYK İsrail saldırıları gündemiyle toplanıyor

    Ekonomi de AK Parti'nin yakın takibinde hem enflasyonla mücadele adımları hem dar gelirli ve emeklinin alım gücünün yükseltilmesi seçenekleri toplantıda istişare edilecek. Fahiş fiyatla mücadeleye dönük atılabilecek adımlar da toplantıda incelenecek.

    Öte yandan AK Parti'nin 8. Olağan Kongre takvimi de sürüyor. 12 Ekim'de belde ve ilçe kongreleri başlayacak. MYK toplantısında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre takvimini ve süreçte atılacak adımları sunumla anlatacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow