AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Öntürk CNN TÜRK'te
Türkiye seçim ayına girdi. Gözler, kentleri bekleyen projelere çevrildi. Özellikle deprem bölgelerinde yoğun çalışmalar yapılıyor. O adreslerden biri de Hatay. 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay’da son durum ne? AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, projelerini CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik’e anlattı.
Türkiye, 31 Mart tarihindeki yerel seçimlerde sandık başına gidecek. Adaylar ve partiler ise sahada çalışmalarına devam ediyor. 6 Şubat depremlerinde en büyük yıkımı yaşayan Hatay’da da bir yandan kalkınma çalışmaları diğer yandan seçim çalışmaları sürüyor. AK Parti’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk Hatay’a dair projelerini, CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik’e anlattı.
Mehmet Öntürk özetle şu ifadeleri kullandı;
6 Şubat depreminden sonra bu gördüğünüz alanda plato 70 cm çöktü. Dolayısıyla deniz seviyesi platonun üstünde kaldı ve lodos çıktığı zaman denizden gelen suyla birlikte İskenderun bölgemizde taşkın oluyordu. Şimdi bu alanları yaklaşık 1,5 kilometre sahilin tamamını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’mız tarafından, Altyapı Genel Müdürlüğü tarafından toplam 1,7 milyar TL harcanılarak denizle karanın arasına bir bent oluşturuyoruz. 1,5 metre yüksekliğinde. Kalan kısmını da inşallah biz Büyükşehir Belediyesi olarak düzenleyeceğiz, rekreasyon alanlarını yapacağız ve çok güzel bir sahil bandı oluşturacağız.
Ben Hataylıyım, burada doğdum burada büyüdüm. Eğitimimi tamamladıktan sonra yine Hatay’a geldim. Depremden sonra 9 ay il başkanlığı yaptım şimdi de büyükşehir belediye başkanı adayı olarak milletime, doğduğum bu topraklara hizmet etmek için kolları sıvadık.
"45 BİN KONUT BİRKAÇ AY İÇİNDE TESLİM EDİLECEK"
Şu an Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hak sahipliğiyle ilgili konutları hızla yapıyor. Birkaç ay içerisinde 45 bin konutumuz sahiplerine teslim edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı da tüm tarihi mekanlarımızı yeniden ayağa kaldırıyor. Antakya’yı açık hava müzesi haline getiriyor. Bizler gelir gelmez inşallah şehrin altyapısını yeniden ihya ve inşa ederek ayağa kaldıracağız. Üstyapısını hızlı bir şekilde yapacağız ve dışarıda olan veya konteynerlerde olan yüzbinlerce kardeşimizi inşallah bu yıl sonu itibariyle mahallelerine kavuşturacağız. İlk işimiz bu.
"HATAY'DA 6 ŞUBAT ÖNCESİ DE SIKINTILIYDI"
Tabi Hatay’ın sadece 6 Şubat sonrası değil bir de 6 Şubat öncesi var. Maalesef 10 yıllık belediyecilik anlamında Hatay bir hizmet göremeyen bir il. Bu kadar güzel bir şehir. 186 km sahil bandı olan bu şehrin bir plajı yok. Ulaşım, altyapı, köy yollarımız problem. Taziye evlerimiz yok. Depremde şehitlerimiz vardı. Defnedilecek mezarlığı yok bu şehrin. Bir büyükşehrin yapması gereken tüm işlerde biz sınıfta kalmışız. Bizim hemşerilerimiz şunu söylüyor; biz komşu illere gidiyoruz, bir Gaziantep’e gidiyoruz imreniyoruz. Hatay’a geliyoruz, bu kadar güzel bir şehri deniziyle, ovasıyla, ormanlarıyla, maalesef yönetilmediğinden dolayı üzülüyoruz diyor. İnşallah 1 Nisan’dan sonra ortak bir akılla kollarımızı sıvayıp memleketimizi ayağa kaldıracağız.
"İLK İŞİMİZ ŞEHRİ YIKATMAK"
1 Nisan’da ilk işim bu şehri yıkatmak olacak. Tozdan durulmuyor. İtfaiyelerin hepsi yatıyor. İlk iş olarak şehri sabahtan bir yıkatacağız. Şu tozdan bir kurtulacağız. Şu an hastanelerimizin hepsi göğüs hastalıkları şikayetleriyle dolu.
PROJELERİ NELER?
Projelerimiz içinde altyapı, üstyapı, fuar alanları, ulaşım projeleri, hâlleri var, otogarları var. Şehrin bir bütün olarak ayağa kalkması var.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Üşümeye hazır olun! Marmara’da hava sıcaklıkları 10 ila 12 derece azalacak
Son Dakika Haberleri... Rusya’da Yakalanan Berat Can Gökdemir’in Türkiye’ye İadesi Talep Edildi
SON DAKİKA... "Türkiye altında kalabilir" deyip uyardı: 7.2 büyüklüğünde deprem bekliyoruz
Bursa'da yarın okullar tatil mi 22 Kasım 2024? Valilikten açıklama geldi mi?
İstanbul'da lodos: Dev dalgalar oluştu, Kalamış Sahili göle döndü