Aidatı site yönetimi belirliyor
Sitelerde ya da apartmanlarda ortak kullanım alanları olarak tanımlanan asansör, havuz, bahçe gibi yerlerin masrafları kime ait? Aidat ücretlerini kim neye göre belirliyor? İşte kiracı ve ev sahiplerini karşı karşıya getiren sorunun yanıtı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Son zamanlarda çokça şikayetlere konu oldu. Bu sebeple kimi yerlerde aidat ücretlerine zam yapıldı. Kat mülkiyeti kanununda gider avansı olarak belirlenen bu ücret her kat malikinden alınıyor. Her kat maliki, gider avansı ödemek durumunda. Kişi, ben giriş katta oturuyorum, asansör kullanmıyorum ya da havuza gitmiyorum diyerek
bu ücreti ödemekten kaçamaz.
Site yönetimleri sitenin özelliklerine ve ortak kullanım alanlarına göre aidat ücretlerini belirliyor. Bu ortak alanların bakımı ve yenilenmesi de kiracı ve ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Peki, kim haklı?
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat! Bir anda başlayacak çok kuvvetli yağacak... Meteoroloji'den sağanak alarmı
SON DAKİKA HABERİ: Tuzla'da arıtma tesisinde patlama
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Son Dakika... 'Yenidoğan çetesi' duruşmasında son durum ne?
Pençe- Kilit şehidi son yolculuğuna uğurlandı