Ahmet İskender'in Dink suikastındaki rolü ne? Nihat Uludağ anlattı
Hrant Dink suikastında önemli gelişme... Kırgızistan'da yakalanan firari isim Ahmet İskender, Türkiye'ye getirildi ve tutuklandı. Peki Ahmet İskender'in suikasttaki rolü ne? Ayrıntıları CNN TÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ, canlı yayında anlattı.
Ahmet İskender, Hrant Dink suikastının kilit isimlerinden biri. Suikastın ardından Kırgızistan'a kaçmış, izini kaybettirmişti. Yapılan çalışmaların ardından İskender yakalandı.
Peki, İskender'in bu suikast ile ilişkisi nedir? Olayın azmettiricisi Yasin Hayal, ifadelerinde bunu açıkça anlattı. CNN TÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ, Hayal'in o ifadelerini şöyle aktardı:
"Ben Hrant Dink suikastını planladıktan sonra, bu fikrimi arkadaşlarım olan Ersin Yolcu ve Ahmet İskender'e anlattım. Onlar da rızaları olmasa da 'Tamam, sana destek olacağız' dediler."
SUİKAST SİLAHINI İŞ YERİNDE SAKLAMIŞTI
Azmettirici Yasin Hayal, verdiği ifadede Ahmet İskender'in dükkanında suikastı gerçekleştirdikleri silahı bir süre sakladıklarını da söyledi. "14 Ocak 2017 günü Ahmet İskender'in kırtasiye olarak işlettiği iş yerine gittik. Ogün Samsat ile birlikte ve orada suikastta kullandığımız silahı çıkarttık, orada saklıyorduk" dedi.
OGÜN SAMAST İLETİŞİMİ ONUN TELEFONUNDAN YAPMIŞTI
İfadelerde suikast öncesi ve sonrası iletişimin Ahmet İskender'in telefonu üzerinden sağlandığı yer aldı. Yasin Hayal, "Ogün Samast'a Ahmet İskender'e ait cep telefonu numarasını verdik. Suikast öncesi ve suikast sonrası eğer benimle iletişime geçmek istiyorsan, mutlaka bu telefondan beni ara" dediğini söyledi.
Yasin Hayal, suikasttan 2 gün önce de Ahmet İskender'in dükkanından silahı ve 180 lira parayı alıp Ogün Samast'a verdiğini belirtti.
Kırgızistan'da yakalanan Ahmet İskender, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri ve Interpol Daire Başkanlığı ekipleri tarafından İstanbul'a getirildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Papa Franciscus için St. Antuan Kilisesi’nde lokma dağıtıldı
Aydın'da korku dolu anlar! Sokak köpeğinden kaçarken arabaya çarptı
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vefat eden Arapça öğretmeni için başsağlığı mesajı
Evlilik Vaadiyle 12 Milyon Liralık Vurgun: 6 Kadın Aynı Anda Dolandırıldı!