Aci ailesi CNN TÜRK'e konuştu: ''Oğluma verdiğim sözü tuttum''
Türkiye’nin konuştuğu kazada, ABD Bölge Mahkemesi beklenen kararı verdi. Oğuz Murat Aci’ye çarparak ölümüne sebep olan, anne Eylem Tok ve Oğlu Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iadesine karar verildi. Kararı alan baba Özer Aci ve anne Pervin Aci iade kararı sonrası ilk kez CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Can Şahiner’e konuştu.
BABA ÖZER ACİ: Onlara defalarca "Gelin, Türk adaletine teslim olun. Türk adaletine sığının. Bir gün ceza verse bile ben razıyım." dedim. Fakat onlar ısrarla kaçmayı tercih ettiler. Israrla eli kelepçeli gelmeyi tercih ettiler. Kendi tercihleri. Biraz beni hafife aldıklarını sanıyorum. Ama sonuçta bu mücadeleyi ben kazandım. Birinci aşaması, belki ilki... Aşama aşama bakılırsa hiçbir zaman ben kalbimi ikilemedim.
İlk kaçtıklarında da çevremde çok insan "Yakalanmazlar, paraları var." dedi. Ama hayatta her şeyin para olmadığını ben çok iyi biliyorum. Trafik kazası tabii ki olabilir, defalarca söyledim. Ama kazadan sonra yaşananlar tam bir vahşetti. Sizlerin sayesinde, siyasilerimizin sayesinde, Adalet Bakanımızın sayesinde, Dışişleri Bakanımızın sayesinde... Hiçbir zaman "Onlar teslim olmaz, yakalanmaz." diye düşünmedim. Sonuç nedir? Bizim lehimize en üst seviyede örnek teşkil edecek bir ceza vereceklerini düşünüyorum.
-Oğlunuzun kabrine gittiğinizde artık ona olan sözünüzü tuttuğunuzu hissediyor musunuz?
Ben her gidişimde, "Oğlum, ben pes etmedim. Ben vazgeçmedim. Ben mücadeleye devam ediyorum." dedim. Bu olayda da gidip tabii ki oğluma müjdeyi vereceğim. "Bak, bunlar iade ediliyor, haberin olsun." diye.
ANNE PERVİN ACİ: Bir torunum var, babasız kaldı. Ben güzel yavrumsuz kaldım. Çok zor günler yaşıyorum. İstiyorum ki Eylem Tok hiç çıkmasın. İstiyorum ki o çocuk hiç çıkmasın. Bir daha anneler ağlamasın. O çocuk çıkarsa belki de bir anneyi daha ağlatacak. O Eylem Tok anne olsaydı... Benim oğlum kanamadan gitti. Yarasına orada gömleğinin kolundan bir parça koparsaydı da çocuğuma turnike yapsaydı, benim çocuğum kurtulacaktı.
-Verilen karar yüreğinizi hafifletti mi?
Akşam hiç uyumadım. Ben bazen çok fazla karamsarlığa kapılıyorum, çıkmaza giriyordum. "Belki de orada bir şey yaptı bu adam." diyordum, katil baba... O kadar dert ediyordum ki uykularım kaçıyordu. Akşam 3-4’te uyumama rağmen biraz rahat ettim.
Şimdi oğluma gideyim. O güzel yüzünü inşallah görürüm. Aylardır kapılar açık kalıyor, görüyorsunuz. Benim oğlum gelecek, bir gün gelecek, öyle hissediyorum. Ama gelmeyecek... Eylem Tok şimdi çocuğuyla beraber bir gün yüzüne bakacak, görecek. Ama benim oğlum gelmeyecek... Çok özledim oğlumu.
-Ne diyeceksiniz oğlunuza?
"Çok özledim seni yavrum." diyeceğim. "Hak yerini bulacak." dedim. İnşallah onların hiç çıkmamasını söyleyeceğim. Gittiğimde belki de yalan söylemiş olurum ama, "Oğlum, hiç oradan çıkmayacak. Merak etme. Senin ruhun şad olsun. İyi uyu. Onlar hapisten çıkmayacaklar. Orada çürüyecekler." diyeceğim.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sahte İçki Nasıl Anlaşılır, Neden Öldürür? Sahte İçki İçildiğinde Neler Yapılmalı?
İstanbul'da korkunç olay! 3 çocuğunun gözü önünde eşini öldürdü
Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan ayı ne zaman, hangi ayda oruç tutulacak? 2025 dini bayramlar takvimi
13 ŞUBAT OKULLAR TATİL Mİ? Perşembe kar tatili olan iller son durum! Yarın hangi illerde okullar tatil?
BARAJ DOLULUK ORANLARI: 12 Şubat İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu?