hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ‘PROJE ÇOCUK’ TARTIŞMASI: İmamoğlu ve Yavaş arasında kriz mi var?

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP’de proje çocuk tartışması gündemde. Mansur Yavaş’a yakınlığı ile bilinen Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın Ekrem İmamoğlu'nu ‘Proje Çocuk’ diyerek hedef gösterdiği iddia edilmişti. Yavaş, o sözleri onaylamadığını söyledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu da o tartışmaya girdi. Özgür Özel ayrıca ABD dönüşü iki isimle buluşacaklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP’de iki Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasında tüzük kurultayında başlayan gerilim, proje çocuk tartışması ile devam etmişti. O gelişmeler gündemdeyken CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den iki isimle birlikte toplantı yapma adımı geldi.

    CHP kurultayında Mansur Yavaş'ın kürsü konuşma krizi ardından, Ekrem İmamoğlu’nun partiyi tartıştırmama uyarısı yapması dikkat çekmişti. Yavaş’ın sessizliğini korurken ona yakın bir isim olan eski İYİ Partili Ankara Milletvekili Yüksel Arslan’ın isim vermeden 'proje çocuk' ifadesi kullanmasına İmamoğlu’na yönelik olduğu iddia edildi.

    Mansur Yavaş’ın o sözleri onaylamadığını söylemesi üzerinden Özgür Özel tebrik etti. İmamoğlu, 'Mansur Yavaş gereken cevabı vermiştir' diyerek Yüksel Arslan’ın çıkışını değerlendirdi.

    Bu gelişmelerin ardından Özel, ABD dönüşü İmamoğlu ve Yavaş ile bir toplantıda buluşacak. O buluşmada kurultaydan bu yana yaşanan gerilimin gündemde olması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow