hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2030'a Doğru Yükseköğretim Vizyonu'nda neler var?

    KAYNAKAA

    Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, hızla gelişen teknoloji, küresel çatışmalar ve toplumsal ihtiyaçların değişimi gibi nedenlerin, dünyada eğitim anlayışını yeniden şekillendirdiğini söyledi. Özvar, 2030'a Doğru Yükseköğretim Vizyonu’nda öne çıkan başlıkları da sıraladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Hızla gelişen teknoloji, iklim ve çevre sorunları, küresel çatışmalar, toplumsal ihtiyaçların değişimi ve ekonomik krizler ile bunlara bağlı olarak yeni becerilere veya yeteneklere yönelik artan beklentiler bütün dünyada eğitim anlayışını yeniden şekillendirmektedir.”

    2030a Doğru Yükseköğretim Vizyonunda neler var

    2030'a Doğru Yükseköğretim Vizyonu’nda bazı başlıklar öne çıktı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, üniversiteye erişimde ücret politikalarının belirlenmesinin önemine dikkati çekti. “Ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde paralı okumak zorunda kalan gençlerin yükseköğretim erişebilecek seviyelerde üniversitelerimizin öğrenim ücretleri politikalarını belirlemeleri gerektiği artık aşikar bir durumdur.”

    "2030'a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonuna Dair Üniversiteler ile Bölgesel Toplantılar"ın ilkinde konuştu Özvar. Yeni eğitim teknolojilerine ayrı bir parantez açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2030a Doğru Yükseköğretim Vizyonunda neler var

    “Çevrimiçi eğitim platformlarının yükselişi, yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş öğrenme, sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamaları kısa zaman içinde ana gündemlerimiz haline gelivermiştir.”

    Özvar, genç nüfus oranında yaşanan azalma ve gelecekte üniversiteye erişim talebinde yaşanabilecek düşüşlerin de sürdürülebilirlik sorunlarına yol açabileceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow