hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vücut ağrıları neden arttı?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Son zamanlarda bel ve boyun ağrısı şikayetleri arttı. Özellikle masa başı çalışanlar tehlikede. CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er bu ağrılara karşı yapılacak egzersizleri Uzman Fizyoterapist Zafer Aksungur'a sordu. Aksungur, küçük egzersizlerle vücut ağrılarının önüne geçilebileceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son zamanlarda bel, boyun ve diğer eklem ağrıları şikayetleri oldukça arttı. Uzmanlar özellikle gün içinde fazla hareket etmeden vakit geçirenleri uyardı.

    Uzman Fizyoterapist Zafer Aksungur, uzun süre hareketsiz kalanlara birkaç egzersiz tavsiyesinde bulundu.

    Aksungur, “Yarım saatten fazla oturmasınlar. Uzun süre oturan kişilerde de ayaklarının altına bir 5-10 cm tahta yükselti yaptırmalarını, onu koymaları bel sağlığı açısından iyi olacaktır. Tedavinin bir bütün olduğunu herkes bilsin sadece bu kütletmelerle manipülasyonlarla hastalığın iyileşmediğini herkes bilsin. Tedavi bir disiplin işidir. Bunların hepsi birleşince ancak hastalar iyileşiyor. Omuzlarını çevirebilirler. Bunlar özellikle masa başı çalışan kişilerde en çok kasılan kaslar. Esneme hareketleri yapılabilir.  Her biri 15-20 saniye kalacağız. Sağa sola öne doğru arkaya doğru bunları yapacaklar. Dik dururken açma kapama çok basit bir hareket. Eğer bu pozisyonda zorlanıyorlarsa duvara dayanarak da yapabilirler." sözlerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnternet üzerinde çokça paylaşılan ‘kütletme’ videolarına da dikkat çekti. Aksungur, tedavinin uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini belirtti ve “İki günlük eğitimle yapılacak bir iş değil bu maalesef herkes yapıyor. Hastalar izleyip rahatladıklarını söylüyorlar. İzleyince rahatlatıyor ama evde kendileri yapmaya çalışıyorlar. Öyle sakatlanan da çok ama tabii halk arasında kırıkçı çıkıkçıya gitmesinler lütfen” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow