hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Probiyotik hastalıkları önlüyor"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Probiyotikler bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. Peki, ağır hastalıklara karşı bizi koruyor mu? CNN TÜRK Muhabiri Samet Güner ve kameraman Alper Öztürk, Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral'a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, koronavirüse karşı probiyotiklerin koruyucu olabileceğini dile getirdi. CNN TÜRK'e konuşan Göral şunları söyledi:

    Probiyotikler gerçekten son yıllarda gözde olan ve mucize denilecek ilaçlar. Koronavirüs bazen bağırsaklarda hastalık yapıyor. Amerika'daki vakalar bağırsaklarda ishalle başlamış. Yani akciğer tutumu olmadan, özellikle bağırsakları tutan Covid-19 vakalarında probiyotiklerin faydalı olduğu öne sürülüyor. Yeni yayınlarda Covid-19'a özgü yeni probiyotiklerin geliştirilmesi öneriliyor. Yeni yayınlarda Covid-19'a özgü yeni probiyotiklerin geliştirilmesi öneriliyor. Barsaklardaki enfeksiyonlar akut ve kronik ishallerde ve geçirgen bağırsak sendromu dediğimiz alzheimerdan demansa kadar bir çok hastalıkta bu probiyotikler çok yararlıdır. Bağırsağımızı güçlü tutarsak bir çok hastalığın tedavisini önlemiş oluruz. Bu da probiyotiklerin sayesinde olmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow