Karaciğer kanserinin tedavisinde girişimsel onkoloji uygulamaları nelerdir?
Girişimsel Radyoloji ve Girişimsel Onkoloji Prof. Dr. Murat Cantaşdemir, karaciğer kanseri ve metastazlarında uygulanan girişimsel tedaviler hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
Son yıllarda karaciğer kanseri ve karaciğer metastazlarının tedavisinde girişimsel radyoloji ve girişimsel onkoloji tedavileri oldukça popüler olmaya başlamıştır. Bu tedavi yöntemleri içerisinde başlıca; transarteryel kemoembolizasyon, transarteryel radyoembolizasyon, RF ablasyon ve mikrodalga ablasyon yöntemleri bulunmaktadır. Bu tedavileri genellikle genel anestezi altında yapılmaktadır. RF ablasyon ve mikrodalga ablasyon yöntemleri ise bazen genel anestezi gerektirebilir. Bu yöntemler, hedefe yönelik tedavi yöntemleridir; hem karaciğer kanserinde hem de karaciğer metastazlarında kullanılabilmektedir. Radyoembolizasyon ve kemoembolizasyon birbirine biraz daha fazla benzemektedir, anjiyografi ünitesinde, anjiyografi görüntüleme yöntemi ile yapılır. RF ablasyon ve mikrodalga ablasyon, bilgisayarlı tomografi altında veya ultrasonografi altında özel bir iğneyle direkt karaciğer tümörüne ulaşarak yapılır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Diş çürüğü ve ağız kokusunu engelliyor! İşte o besinler
Ciltteki doğal yağları yok ederek cildi kurutuyor! Kışın en sık yapılan hata! Banyo yaparken...
Araştırma: Hava kirliliği egzamaya neden olabilir
10 yetişkinden biri KOAH hastası
Uzmanı korkunç gerçeği açıkladı: Antibiyotik direnci nedeniyle her 45 saniyede bir kişi ölüyor! Önlem alınmazsa tehlike büyük