Çocuklarda duruş bozukluğu belirtileri nelerdir, tedavi edilebilir mi? | Video
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ozan Ali Erdal, çocuklarda duruş bozukluğu belirtileri ve tedavisi hakkında konuştu.
Op. Dr. Ozan Ali Erdal, şunları söyledi:
Çocuklarda duruş bozukluğu belirtilerinin en önemlisi bir omuzun diğerine göre daha aşağıda durması ya da yandan bakıldığında çocuğun kambur durmasıdır. Çocuklarda duruş bozuklukları genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkmaktadır bunun nedeni de ergenlik döneminde boy uzamasının gerçekleşmesi ve bununla birlikte sırt ve gövde kaslarının yeteri kadar kuvvetli olmamasıdır. Bunun harici bebeklik döneminde de duruş bozukluğu söz konusu olabilmektedir. Duruş bozukluklarını omurga eğriliğinden ayırmak ve teşhisini doğru yapmak gerekir. Duruş bozukluğu tespit edildiğinde çocuk ortopedisti tarafından değerlendirilmesi gerekir. Değerlendirmelerde; çocuk istediği zaman dik şekilde durabiliyor, gövdesindeki asimetrik durumu kendisi düzeltebiliyor ve omurgasında eğrilik yoksa gerektiğinde röntgen çekiliyor ve herhangi bir müdahale yapılmıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kalsiyum, çinko, demir, magnezyum... Bazı mineral takviyelerini asla bir arada kullanmayın! Bağırsak, tiroid ve kemiklere etkisini duyunca şoke olacaksınız
BİLİMSEL OLARAK KANITLANDI! Ömrünüze ömür katacak 5 alışkanlık... Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yazdı
Araştırma: Kahve içenlerin vücudunda 8 kat fazla var
Sindirimi düzenliyor, kemikleri güçlendiriyor! Balkabağını bu besinlerle tüketirseniz etkisi katlanıyor!
Soğuk havalar kalp sağlığını tehdit ediyor