Çocuklarda duruş bozukluğu belirtileri nelerdir, tedavi edilebilir mi? | Video
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ozan Ali Erdal, çocuklarda duruş bozukluğu belirtileri ve tedavisi hakkında konuştu.
Op. Dr. Ozan Ali Erdal, şunları söyledi:
Çocuklarda duruş bozukluğu belirtilerinin en önemlisi bir omuzun diğerine göre daha aşağıda durması ya da yandan bakıldığında çocuğun kambur durmasıdır. Çocuklarda duruş bozuklukları genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkmaktadır bunun nedeni de ergenlik döneminde boy uzamasının gerçekleşmesi ve bununla birlikte sırt ve gövde kaslarının yeteri kadar kuvvetli olmamasıdır. Bunun harici bebeklik döneminde de duruş bozukluğu söz konusu olabilmektedir. Duruş bozukluklarını omurga eğriliğinden ayırmak ve teşhisini doğru yapmak gerekir. Duruş bozukluğu tespit edildiğinde çocuk ortopedisti tarafından değerlendirilmesi gerekir. Değerlendirmelerde; çocuk istediği zaman dik şekilde durabiliyor, gövdesindeki asimetrik durumu kendisi düzeltebiliyor ve omurgasında eğrilik yoksa gerektiğinde röntgen çekiliyor ve herhangi bir müdahale yapılmıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye'de her 7 kişiden 1'inde bu hastalık var! Çoğu kişi farkında bile değil... "Organ kayıplarına ve hayati risklere yol açabilir"
Hava sıcaklıkları 10 derece birden düşecek! Ani sıcaklık değişimine dikkat! Damar tıkanıklığı ve kalp krizini tetikliyor
Uzmanı uyardı! "Pirinç eriştesi veya mantardan ölebilirsiniz" Uzakdoğu'ya seyahat edenler dikkat
Vitamin mineral eksikliği tetikliyor! Büyüme ağrısını iyi tanıyın
Uzmanından sağlıklı dişler için altın tavsiyeler