hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İkinci el araçta "change" tuzağı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Yazın gelmesiyle birlikte ikinci el araç piyasası da hareketlendi. Dolandırıcılarsa bunu fırsata çevirme peşinde. Çalıntı bir aracın şasi numarasını değiştirip satan dolandırıcılar, büyük mağduriyete neden oluyor. Mağdur olmamak için nelere dikkat edilmeli? CNN TÜRK Muhabiri Ümit Uzun ve Doğukan Yıldırım uzman isimlere sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ŞASİ NUMARASINI PROFESYONELCE DEĞİŞTİRİYORLAR"

    Çalıntı araçları, şasi numarasını değiştirip satıyorlar. Perte çıkmış araçları, hasarsız diye piyasaya sürüyorlar. Dolandırıcılar ikinci el araç almak isteyen kişileri bu yöntemlerle mağdur ediyor. Ağır hasarlı araçlar da "hasarsız" diye piyasaya sürülüyor. Oto servis yetkilisi Sedat İnci, "Profesyonel bir ustaya gittiklerinde işlemi düzgün yaparsa anlamaları zor olur. Şase numarasını kesip yerine başka bir aracın şase numarasını kaynak yapılıyor. Tabii bu macunlanıyor, boyanıyor belli olmuyor" dedi.

    İkinci el araçta change tuzağı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İKİNCİ EL ARAÇ ALIRKEN YAPIILMASI GEREKENLER

    Peki, ikinci el araç satın alırken yapılması gerekenler neler? İMAS Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, "Yılda 41 bin araç pert kaydı alıyor. 40 bin tanesi onarılarak trafiğe sürülüyor. O yüzden bir ekspertiz firmasına gösterilmeli. Servis ve tramer kaydına bakılmalı. Yetkili kurumlardan bu araçlar alınmalı" dedi.

    İkinci el araçta change tuzağı

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow