hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüzde 130'lara dayandı! İşte kaskoda fiyat artışının nedeni...

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Son iki yılda kasko fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. 2021 yılında ortalama 5-6 bin lira bandında olan kasko bedeli, bu yıl 60-70 bin lira seviyelerine ulaştı. Peki, bu fiyat artışının sebebi ne? Yanıtı haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "BİRİNCİ NEDENİ OTOMOBİL FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞ"

    Kaskoda fiyatlar arttı. Artış oranı yüzde 130'lara kadar dayandı. Uzmanlara göre kasko bedellerindeki artışın ana sebebi otomobil fiyatları. Konuyu CNN TÜRK'e değerlendiren Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, "Baktığımızda kasko fiyatlarındaki artışın bir numaralı sebebi araç fiyatlarındaki artış. Bildiğiniz üzere geçen yıl 300-400 bin lira olan araçların fiyatlarının 700-800 bin lira seviyelerine ulaştığını görüyoruz. Çip krizi, arabaların üretimin olmaması sıkıntı yaratıyor. Bunlar da araç fiyatlarını yukarıya götürüyor" dedi.

    PARÇA FİYATLARI BİR DİĞER ETKEN

    Yedek parça fiyatlarındaki artış da kasko bedellerinin yükselmesine sebep oldu. Turusan Bağcı, "Araç fiyatlarının artmasıyla beraber aynı zamanda parça fiyatları da hızlı bir şekilde artıyor. Yüzde 175-180 civarında bir önceki senenin mayıs ayına göre araç yedek parça fiyatlarında artış söz konusu" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yüzde 130lara dayandı İşte kaskoda fiyat artışının nedeni...

    KASKOYA TALEP AZALDI MI?

    Peki, fiyat artışı kaskoya talebi nasıl etkiledi? Turusan Bağcı, "En ucuz koruma yine sigorta. O yüzden de insanlar biraz geri çekildi. Birkaç ay yapmadılar. Yüzde 10-15 düşüş yaşadık ama şimdi yaz aylarının gelmesi ile beraber yüzde 20 talep artışı var" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow