hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Louvre'da Beyonce rekoru

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Fransa'nın en önemli kültürel simgelerinden "Louvre" müzesi, bu yıl 10.2 milyon ziyaretçi sayısına ulaşarak rekor kırdı. Dünya genelinde en çok ziyaret edilen sanat müzesi oldu. Bu başarının arkasında ünlü şarkıcı Beyonce ve eşi Jay-Z'nin Louvre'da şarkılarına çektiği klip de var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pop ve hip hop kültürünü Rönesans döneminin klasik eserleriyle buluşturdular. Beyonce ve Jay-Z, Louvre müzesinde klip çekti. Sanat müzesi ziyaretçi rekoru kırdı. Fransa'nın başkenti Paris'te yer alan Louvre müzesi, 2018 yılında 10.2 milyon ziyaretçi ağırlayarak yılın en çok ziyaret edilen sanat müzesi oldu. Bir önceki yıla göre ziyaretçi oranı yüzde 25 arttı. Müze yönetimine göre, başarının ardından iki ana etken var. İlki terör olaylarının azalması, ikincisi ünlü hip hop şarkıcısı Beyonce ve prodüktör eşi Jay-Z'nin luvr müzesinde çektiği klip.

    Youtube'da 147 milyon kez izlenen klip adeta Louvre müzesinin sanat dolu koridorlarını gezdiren bir görsel tur gibiydi. Videoda bir dans pistine dönüşen müzede, Da Vincı'nın Mona Lisa Portresi dahil olmak üzere, gelmiş geçmiş en değerli sanat eserleri arka planda yer almıştı. Louvre tarafından tasarlanan ve 17 resim ve heykel de gösterilmişti. Louvre'a akın eden rekor ziyaretçilerin yüzde 75'i yabancı turistler. 1.5 milyon amerikan vatandaşı ve 1 milyon çinli ziyaretçi listenin başında.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow