hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni Evim Projesi'nde müteahhit engeli

    Yeni Evim Projesi'nin başvuruları başladı. Ev almak isteyen kişiler ise şu an ciddi bir sorunla karşı karşıya. Bu da müteahhitlerin açıklanan yüzde 10 peşinattan daha fazla ödeme istemeleri. Peki, bunu nasıl yapıyorlar? CNN TÜRK ekibinden Buse Deviren ve Sercan Sever, detayları Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş'la konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni Evim Projesi başvuruları 16 Ocak itibarıyla başladı. Ev sahibi olma hayali kuran kişiler ise müteahhit engeline takıldı. Detayları CNN TÜRK'e anlatan Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş, şunları söyledi:

    3 milyon liralık bir ev almak istiyorsunuz. Yeni Evim Projesi ile de başvurdunuz. Yüzde 10'unu yani 300 bin liranızı peşin olarak yatırdınız. Geri kalan 2 milyon 700 bin lirayı da kredi çekiyorsunuz. Banka bunu onaylıyor. Ödeme taksitlerini de tamamlıyorsunuz. Müteahhitte gittiğinizde diyor ki 'Ben bunu en fazla 1 milyon lira gösterebilirim.' Müteahhit bu gider kalemini hesaplarken ve rayiç bedel 1 milyon liradan 2 milyon 700 bine çıkardığı zaman aradaki 1 milyon 700 bin liranın vergisini vermek zorunda. Bundan dolayı da çıkan krediyi minimum şekilde gösterme çabasında. Şu anda en fazla yaşanan krizlerden biri de bu oldu.

    Yeni Evim Projesinde müteahhit engeli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğer bu konuda alıcı bununla ilgili mağdurum veya müteahhit bankadan istemiş olduğum kredi oranında satışa getirmiyor dediği anda devlet bununla ilgili yaptırım yapacaktır. Çünkü devlet vergi kaçmasına izin vermez.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow