hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Sahte ve yüksek fiyatlı ilanlar kaldırılıyor"

    İnternet ortamında yayınlanan konut ilanları yakın takibe alındı. Artık ilan sahibinin bilgileri siteler tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı ile paylaşılacak. 1 Haziran’da yürürlüğe giren uygulamanın ardından günlük silinen ev ilanları iki katına çıktı. CNN TÜRK muhabiri Samet Güner ve kameraman Mehmet Bulut'un haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğ ile internet ortamında yayımlanan gayrimenkul ilanları yakın takibe alındı. 1 Haziran itibari ile ev ilanları verenler sitelerdeki ilanları kendi bilgilerini ekleyecekler. Gelir İdaresi Başkanlığı da bu bilgileri kontrol edecek. Yeni düzenlemeye göre hesap bilgileri dahil fiyat artış ve son satış rakamları da bildirilmek zorunda. Böylelikle fahiş fiyat artışının yanı sıra vergi kaçırmanın önüne geçilmesi ve piyasanın şeffaflaştırması hedefleniyor. Dijital denetimin başlamasıyla birlikte satıştan kalkan ilan sayıları ise iki katına çıktı.

    CNN TÜRK'e konuşan gayrimenkul uzmanı Ahmet Atmaca, "Satıştan kalkan ilan sayıları eskiye nazaran iki katına çıkmış durumda. Mal sahipleri bu kural çıkınca hemen ilanlarını kaldırttırmaya başladılar. 'Kiralığa verelim, dairemi satılıktan kaldırın' gibi talepler geliyor. Sahte ilanlar ya da gerçek değerini göstermeyen mal sahiplerinin aradan çekildiğini görüyoruz" dedi.

    Uzmanlar gereğinden fazla yükseltilen fiyatların düşebileceğini ancak konut eksikliğinden dolayı enflasyon oranında artışların devam edebileceğini belirtiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow