hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fırsatçı ev sahiplerinden yeni yöntem

    Konutta kira artışına sınırlama geldi. 1 Temmuz 2023’e kadar yenilenen sözleşmelerde yüzde 25’in üzerinde zam yapılamayacak. Sınırlamadan memnun olmayan ev sahipleri bugünlerde 3 formül geliştirdi. CNN TÜRK muhabiri Sema Akbulut, Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran'a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kimi ev sahibi kirasını 2 bin liralardan bir anda 5 bin liralara yükseltti. Kimi ev sahibi ise artış yapmak yerine kiracısını çıkarıp evini astronomik rakamlara başkalarına kiraladı. Kiracıların mağduriyetinin önüne geçmek için yeni düzenlemeye gidildi. Konutta kira artışına sınırlama geldi. Yeni düzenlemeye göre 1 Temmuz 2023’e kadar yenilenen sözleşmelerde kiraya yüzde 25’in üzerinde zam yapılamayacak.

    Ancak sınırlamadan memnun olmayan ev sahipleri kirayı arttırmanın da yöntemini buldu. 3 formül geliştirdi. Onlardan ilki evi kiraya vermek için bekleme. İkincisi ise yeni kiraya verilecek eve zam. Üçüncüsü ise sözleşme tarihini öteleme. CNN TÜRK'e konuşan Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "Evlerini kiraya vermek için 1 Temmuz'u bekliyorlar. Amaçları yüzde 25'lik artıştan etkilenmemek. Mal sahibi sözleşme tarihini öteliyor. Sözleşmenin ötelendiği tarihe dikkat etsinler" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow