hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Uzman isim anlattı: Altın alımının tam zamanı mı?

    KAYNAKCNN TÜRK, Buse Güngör / Cnnturk.com Muhabiri

    Altın fiyatında rekor çanları çalıyor. yükseliş ne kadar devam edecek? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak, Finans Analisti İslam Memiş ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Finans Analisti İslam Memiş detayları şu ifadelerle aktardı;

    Altın fiyatları son bir aydır dalgalı bir seyirde işlemler gerçekleşiyor. Temmuz ayı itibari ile yeni bir yükseliş dalgası başladı. Haziran ve temmuzu kıyasladığımızda 245 lira gram altın, 190 dolarda ons altın yükseldi. Daha sonra kar satışları geldi.

    ALTIN NEDEN YÜKSELDi?

    Amerika’da açıklanan ekonomik verileri iyi, enflasyon verisi beklenin altında kaldı. Dolayısıyla da eylül ayı itibariyle FED’in faiz indirme olasılığı piyasalarda güçlendi. Altın fiyatları bundan destek aldı ve yükseliş trendine girdi. Trump’a düzenlenen başarısız suikast girişimi, Biden’ın görevden çekilmesi piyasalarda dalgalanmaya neden oldu.

    Bu hafta tekrar yatay seyrini koruyor. Serbest piyasalarda, Kapalıçarşı piyasasında ons altın şu anda 2 bin 417 dolar seviyesinde, gram altın 2 bin 590 lira. 2 bin 500-2 bin 600 lira aralığını alım-satım olarak görmeye devam ediyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orta ve uzun vadede, yıl sonuna kadar 3 bin- 3 bin 500 lira seviyesi ile alakalı beklentilerimiz devam ediyor. Yükselişler kaldığı yerden devam edebilir. Çünkü jeopolitik gerilimler devam ediyor. İsrail bölgesinde bir savaş var, Yemen’e saldırdı. Bölgede tansiyon yüksek.

    Merkez Bankaları eylül ayı itibari ile faiz indirimlerine başlayabilir. Küresel ekonomiye dair belirsizlikler işlemeye devam ediyor. Bu etkenler altın fiyatlarını pozitif yönde desteklemeye devam eder. Gram altın 3 bin-3 bin 500 lira aralığı, ons altın 2 bin 600-3 bin dolar seviyesini sürpriz olarak görmeyeceğiz. Altının yıl sonuna kadar yükselişinin devam edeceğini gösteriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow