hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Sıcaklara nefes arası! Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış ne kadar sürecek?

    KAYNAKCNN TÜRK, Buse Güngör / Cnnturk.com Muhabiri

    Meteoroloji yeni haritayı yayımladı. Tekirdağ için verilen sarı alarm sonrası şiddetli sağanak başladı. İstanbul’un batısında ise gök gürültüsü ve karabulutlar gökyüzünü kapladı. Beklenen yağmur İstanbul’a geliyor mu? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Ceren Meriç CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen detayları şu ifadelerle aktardı;

    İki gündür yerel hafif yağışlar bekleniyordu. Dün Trakya’da kuvvetli yağışlar vardı. Tekirdağ’da Kırklareli’nin doğu kesiminde yıldırım ve dolu şeklinde görüldü. İstanbul’a gelmedi. Bugün öğlene kadar kuzey kesimlerde ve boğaz çevresinin batı yakasında az da olsa yağmur yağdı. Bu çok önemli bir yağış değildi.

    BU HAFTA MARMARA BÖLGESİNDE SAĞANAK YAĞIŞ OLACAK MI? 

    İstanbul’dan yağış öğleden sonra gidiyor. Yarın da yağış yok. Bu hafta yağışlı bir haftaya giriyoruz. Sıcaklıklar bugün, geçtiğimiz günlere göre 5-6 derece düşüşler oldu. Sıcak hava dalgası geriye doğru çekildi. Marmara’dan, İç Anadolu’dan, Kuzey Ege’den ve Akdeniz bölgesinden çekildi. Aşırı sıcaklar Ege güneyi ve Doğu Anadolu bölgesinde devam ediyor. Bu bölgeler dışındaki sıcaklıklar ortalamalara dönmeye başladı. İstanbul bugün 32 derece, yarın 30 derece. Hafta sonuna kadar 30 derece civarında gidecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SICAKLIKLAR TEKRAR YÜKSELECEK Mİ?

    Nem yüksek. Sıcaklığın düşmesiyle gündüz saatlerinde biraz nefes alacağız. Pazar gününe kadar ama pazar günü tekrardan sıcaklıklar yükselecek. Pazar 34 dereceye kadar çıkacak.  Doğu Akdeniz bölgesinde bugün yağışlar devam edecek. Marmara’da ise cuma-cumartesi günleri yağış var. Sıcaklıklar ortalamalara doğru geriledi. Hatta Antalya’da sıcaklık 30-31 dereceye kadar düşecek. İzmir biraz daha yüksek görünüyor, 33-34 derecelerde. Pazar gününden itibaren tekrar yükselme var.

    AĞUSTOS AYINDA SICAKLIKLAR DÜŞECEK Mİ?

    Ağustos ayı da temmuz ayı gibi sıcak geçecek. Eylül’ün 15’ine kadar aşırı sıcakları dalgalanmalar şeklinde göreceğiz. Yağış çok fazla beklemiyoruz ama bu gibi yer seviyesindeki sıcaklıkların çok yüksek olması gelecek olan yağışlı bir hava kitlesini ile aşırı yağışlara neden olabiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow