hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarım Bakanlığı’ndan hayvancılığa destek

    Tarım ve Orman Bakanlığı, 2023’te tarımsal desteklemelere 63,4 milyar TL kaynak ayırdı ve bu kapsamda Bakanlık, yöresel hayvancılık işletmelerine 6,2 milyon liralık hibe desteği verdi. Özellikle arıcılık ve süt hijyeni projelerine ağırlık verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yöresel hayvancılık projelerine Tarım Bakanlığı, 2023 yılında toplam 63,4 milyar lira tutarında destekleme ödemesi yaptı. Hayvancılık işletmelerine de 14 proje karşılığında 6 milyon 225 bin TL destek sağlandı.

    Desteklerle hedef, hayvancılık işletmelerinin altyapısının geliştirilmesi, kapasiteleri ve verimliliklerinin artırılması, daha hijyenik şartlarda üretim yapılarak kaliteli ürün elde edilmesi, daha iyi gen kaynağına sahip sürü elde edilmesi.

    Tarım Bakanlığı’ndan hayvancılığa destek

    Peki Bakanlık’tan destek nasıl alınıyor? İşletmeler projelerini önce İl Tarım ve Orman Müdürlüklerine sunuyor ve o projeler Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından değerlendiriliyor. Uygun bulunanlar destekleniyor.

    Bu kapsamda Balıkesir, Tekirdağ, Aydın, İzmir, Çanakkale, Edirne, Uşak, Samsun, Kastamonu, Afyonkarahisar, Ağrı ve Erzincan illerinden 14 yöresel proje değerlendirilerek toplam 6 milyon 225 bin TL’lik hibe desteği aldı.

    Bakanlık özellikle arıcılık ve süt hijyeni projelerine ağırlık verdi. Süt hijyeniyle ilgili 7 proje hibe almaya hak kazanırken yetiştiricilere çiftlik koşulları, sağım sırasında personelin hijyeni, sağım makinelerinin temizliği, sütün uygun nakil araçlarıyla süt işletmelerine ulaştırılması gibi çiğ sütün kalitesini etkileyen konularda eğitimler verilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarım Bakanlığı’ndan hayvancılığa destek

    Yine hibe kapsamında sağım hijyeni kitleri yetiştiricilere dağıtılacak. Bu sayede hayvanların meme sağlığı korunacak, kalite kriterlerini sağlayan çiğ süt elde edilmesi sağlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow