hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasaların gözü faiz kararında… Beklentiler ne yönde?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Piyasaların gözü, bir kez daha faiz kararında. Merkez Bankası, yarın saat 14'te beklenen o kararı açıklayacak. Peki, faiz bu ay da sabit mi kalacak beklentiler ne yönde? Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak, piyasalar ve yatırımcılar ise kritik kararı merakla bekliyor. Peki faiz kararı için beklentiler neler?

    Piyasaların gözü faiz kararında… Beklentiler ne yönde

    Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi bu soruya, “Tabi sıkılaşma devam edecek Merkez Bankası Başkanı ifade etti, sıkı duruma devam etmek durumundayız aylık bazda beklenen enflasyon istediğimizi düzeyde değil yüksek bir artış söz konusu, sıkı duruşa devam etmek zorundayız. Faiz indirimi konuşmanın ötesindeyiz. Daha çok biz şuna odaklanacağız nelere vurgu yapılacak jeopolitik riskler ifadelerinin yanı sıra artık biz zirvedeyiz. Artık bundan sonra ne göreceğiz aslında bunu daha çok merak ediyoruz. Bir faiz indirimi beklemiyorum bu süreçte” şeklinde yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasaların gözü faiz kararında… Beklentiler ne yönde

    Altın, döviz ve borsa yatırımcılarının gözleri bu toplantıda alınacak karara çevrilmiş durumda. “Faiz indirime dair burada nasıl bir iz bulacağız, bunun üstüne yoğunlaşmamız gerekiyor. Gerek görülürse sıkılaşma ifadesi olacak mı buna bakacağız ama diğer taraftan da mikro düzenlemeler ile sıkıştığı noktalarda rahatlama durumu söz konusu olabilir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow