hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasalar yeni güne nasıl başladı?

    Dolar, euro ve altında son durum ne? Piyasalar yeni güne nasıl başladı? CNN TÜRK muhabiri Emrah Çakmak konuğu Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol piyasalardaki son durum hakkında şu ifadeleri kullandı; 

    "Dolar küresel piyasalarda düşmeye devam ediyor. Dolar endeksinin düşmesiyle beraber Amerikan on yıllıklarda da düşmeler geliyor. Şu an itibariyle 3,80 altına inildi. 3,60 fiyatıyla işlem görmekte. 3,50’nin altına inildiği takdirde Gram Altın-TL’nin şu anki rakamları ekonomistlerin düşüncesi ucuz kalacağı yönünde. Yarın açıklanacak olan Amerikan enflasyonu ciddi bir şekilde gram altın, TL ve onsa etki edecek gibi gözüküyor. Amerikan enflasyonu, iki enflasyondur düşüş ivmesine girmiş durumda. Bu düşüşlerin gelmesiyle Gram Altın-TL ivmesini bize 970 TL’lerden yukarı giderek göstermeye başlamıştı. Kademeli olarak 1050 rakamlarına, 1070 rakamlarına ve daha sonrasında 1120, şu an için ise 1150 TL’den Gram Altın-TL serbest piyasada satışını sürdürmüş durumda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genel itibariyle Gram Altın-TL yükselişini sürdürecek gibi duruyor. Yarın gelecek olan enflasyon açıklaması sonrasında düşük gelmesi durumunda muhtemelen şubat ayında Amerika Merkez Bankası faiz artışını artık 25 baz puan olarak güncelleyecek. 50 baz puan yapmayı düşünmeyecek. 50 baz puan faiz artışı yapmayınca bu durumda Gram Altın-TL, Ons-Altın, Euro-TL ve Sterlin-TL gibi dolar endeksindeki tüm varlıkların değer kazanması anlamına geliyor.

    Burada Dolar-TL’ye baktığımız zaman ufak adımlarla yukarı gittiğini söyleyebiliriz. Pazartesi itibariyle 18,930’dan işlemlere başlamıştık. Şu an itibariyle serbest piyasada 18,960’tan işlem görüyor. Yukarı yönlü bir ivmesinin şu an için olmadığını söyleyebiliriz. Ama gram altın ve ons için aynı şeyleri söyleyemiyoruz.

    Ons-Altın’da şu anki hedefimiz 1918’dir. 1975 ciddi direnç kritik seviyesini geçmiş bulunuyoruz. Önümüzde 1918 var. Yarın görebileceğimizi düşünüyoruz. Hafta kapanışını da muhtemelen 1930 ons fiyatından yapabileceğimizi, Gram Altın-TL’de önümüzde 1170 hedefinin olduğunu, açıklama sonrasında ise hafta kapanışını muhtemel olarak 1200 TL’lerden yapabileceğimizi düşünüyoruz. Gümüşte yukarı yönlü ivme devam ediyor. 15 TL fiyatının üzerine çıkabiliyor Gümüş-TL’de. Orada da kritik seviyeler geçildi."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow