hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ortadoğu yangını piyasalara sıçradı

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran'ın İsrail'e balistik füzelerle yaptığı saldırılardan piyasalar da etkilendi. Ons altın ve petrol fiyatı yükseldi, dolar ve altında da yükselişler görüldü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortadoğu’daki yangın piyasalara sıçradı. Dolarda artış görüldü. Gram altın rekor seviyede seyrini sürdürdü. İsrail’in Lübnan’a yönelik kara harekatı sürerken İran misilleme saldırısına geçti. Ortadoğu'da artan gerilimden piyasalar da etkilendi. Bölgede açılan yeni cephelerin, piyasalara ilk etkisi ise döviz ve altında gözlendi.

    Ortadoğu yangını piyasalara sıçradı

    Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı da konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “İran’ın İsrail’e füze saldırısı sonrasında özellikle altın ve petrol fiyatlarının etkilendiğini gördük. Altında 2640 dolar seviyelerinden 2670 dolar seviyelerine kadar hızlı bir yükseliş gerçekleşti. Dolar-TL bu haftaya 34,14 seviyelerinde başlamıştı, neredeyse 10 kuruşluk yükseliş verdiği Kapalıçarşı’da 34,24 seviyelerinden fiyatlanıyor şu an itibari ile. Euro-TL’de de 38 TL’nin altında bir görünüm söz konusu” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peki petrol fiyatları nasıl etkilendi?

    “Ortadoğu önemli petrol üreten ülkeler cephesinde. Neredeyse petrol sevkiyatının %30’dan fazlasını karşıladığı için İran’ın özellikle bu savaşın içerisinde yer alması petrol fiyatlarını daha da tedirgin edecektir.”

    Ortadoğu yangını piyasalara sıçradı

    Yatırımcı, jeopolitik gerginlik yaşandığı zaman yönünü "güvenli limanlara" yöneltiyor.

    “3100 TL’ye yakın bir görünüm içerisinde gram altın özellikle. Ons altın ve dolardaki güçlenme gram altına yaradı diyebiliriz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow