hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur zammı için 2 aylık enflasyon verisi ne diyor?

    KAYNAKMert Can Gülmez | CNN TÜRK

    Enflasyon rakamlarının açıklanması ile 2025 memur ve emekli zammına ilişkin bazı hesaplamalar da şekillenmeye başladı. Peki, 2 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Şimdiden ne kadarlık bir fark garantilendi? Soruların yanıtlarına bakalım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enflasyon rakamları ile birlikte gözler bir yandan da memur ve emekli maaşları için referans niteliğindeki 2 aylık enflasyon rakamlarına çevrildi. Memur ve emeklilerin maaş zamlarına, yılda iki kez enflasyon farkı çıkarsa bu yansıtılıyor.

    Peki 2 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Hesaplamalara göre 2025 memur ve emekli maaşı zammı şimdiden ne kadarlık bir kısmı garantiledi?

    Ekonomist Muhammet Bayram bu soruya, “Maaşını bekleyenler, çalışanlar, emekliler, asgari ücrete referans değer beklentisi var. Bir önceki ay 3,23'tü bu ay 2.47 oldu. Kümülatif olarak yüzde 5.78'lik artış yani 2 aylık. Çalışanların ve emeklilerin cebinde” şeklinde yanıt verdi.

    Memur zammı için 2 aylık enflasyon verisi ne diyor

    Buna daha sonra gelecek dönemdeki diğer veriler de eklenerek bakılacak.

    “Buna gelecek diğer veriler de var. Yüzde 2'lik aylarda ortalama gelirse eğer yüzde 15-17 arasında 2’nci 6 ay enflasyon farkı çıkacak.”

    Peki ya asgari ücretliler?

    “Asgari ücretliler yılda tek zam aldı artış oranlarında 1 yıllık enflasyonu baz almalılar Asgari Ücret Tespit Komisyonu zaten bunun kararını verecektir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow