hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekonomi yönetiminden enflasyon yorumu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ekonomi yönetimi enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Dezenflasyon sürecinin devam ettiğinin altı çizildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz düşüş için "gıda fiyatlarının düşmesi, döviz kurundaki ılımlı seyir ve yurtiçi talebin artış hızının yavaşlaması etkili oldu." vurgusu yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek de "aylık gıda enflasyonu 4 yıl sonra negatif oldu" dedi. Memur-Sen ise fahiş fiyatların durması gerektiğine dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hem yıllık hem de aylık bazda düşüşe geçen enflasyon rakamlarını ekonomi yönetimi de değerlendirdi.

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Dezenflasyon süreci devam ediyor" vurgusu yaptı. "Güçlü siyasi ve sosyal sahiplenme ile enflasyonda sağladığımız sonuçlarla öngörülebilirliği arttırıyor, istikrar içinde büyüme hedefimize katkıda bulunuyoruz.”

    Yılmaz, "açıklayacağımız güncellenmiş OVP ile mal ve hizmet piyasalarının daha etkin işlev görmesini sağlayacak ve piyasada rekabeti artıracak politikalar vasıtasıyla enflasyon üzerindeki ataleti kırmayı ve uzun dönemli beklentileri iyileştirerek dezenflasyonun reel ekonomi üzerindeki maliyetini hafifletmeyi amaçlıyoruz" diye de ekledi.

    Ekonomi yönetiminden enflasyon yorumu

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de "dezenflasyon belirginleşiyor" dedi. "Yıllık enflasyon son 3 ayda 23,5 puan gerileyerek yüzde 52 gerçekleşti. Aylık gıda enflasyonu 4 yıl sonra negatif oldu. Güçlenen finansal istikrar, ekonomideki dengelenme ve beklentilerdeki iyileşmenin etkisiyle son çeyrekte aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş bekliyoruz. Böylece yıl sonunda enflasyonun tahmin aralığında gerçekleşmesini öngörüyoruz."

    Şimşek, "Program hedeflerine ulaşma konusunda kararlılığımız aşikâr. Düşen enflasyon, finansal istikrar ve dengeli büyüme ortamında özel sektörümüzün maliyet ve stok yönetimini iyileştirirken verimlilik, inovasyon ve yüksek katma değerli üretime odaklanması önem arz ediyor" vurgusu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomi yönetiminden enflasyon yorumu

    Rakamlara bir değerlendirme de Memur-Sen'den geldi. Genel Başkan Ali Yalçın, "Dezenflasyon sürecini yaşıyoruz fakat beklentimiz fahiş fiyatların artık durmasıdır" vurgusu yaptı. Talepleri "adil bir maaş/ücret dengesi adil gelir dağılımı sisteminin kurulması" olarak sıralandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow