hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kara Pazartesi sonrası Borsa İstanbul! Piyasalarda son durum... | Video Haber

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Enflasyon hem yıllık hem de aylık bazda düşüş gösterdi. Rakamlar tam olarak ne anlatıyor? Merkez Bankası araştırmacılarının gerçekleştirdiği yeni bir analiz yazısı yayımlandı. Buna göre yılın ikinci yarısında talepteki dengelenmenin dezenflasyon sürecine katkısının güçlenerek sürmesi bekleniyor. Merkez Bankası ne zaman faiz indirecek? Yarın yeni orta vadeli program açıklanacak. Beklenti ne yönde? FED’in olası bir faiz indirimi bu ay piyasayı nasıl etkiler? Borsa İstanbul'da yukarı yönlü seyir ne zaman başlar? Detayları Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel detayları şu ifadelerle aktardı;

    Borsa İstanbul’da Kara Pazartesi’den önce şunu konuşuyorduk; 12-13 bin puanlara ulaşırsa, yıl sonunda 16-17 bin puanlar seviyesinde olacaktır. Dolar bazında çok ucuz diye konuştuğumuz bir noktada, ciddi bir kriz yaşadı ve dünyadan ayrılarak bir gün içerisinde yüzde 6’ya varan bir düşüş yaşadı. Hala toparlanabilmiş değil. Borsa İstanbul’un şu an ciddi bir yabancı girişine ihtiyacı var. Bunu geçen hafta çok az da olsa gördük ama hala istenilen seviyede değil. Piyasaya moral verecek yeni bir yatırıma ve yeni bir iyi habere ihtiyacı var.

    Yaz tatili bitti. Borsa İstanbul’da eylül ayından itibaren bir miktar yükseliş izleyeceğiz diye düşünüyorum. Eğer piyasa tarafında çok kötü haberler gelmezse şirketlerle alakalı. Borsa İstanbul’un yıl sonu 13-14 bin puanlar seviyesinde kapatmaması için hiçbir sebep görünmüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow