hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Faiz sabit mi kalacak, düşecek mi? İşte ekonomistlerin genel beklentisi...

    KAYNAKMert Can Gülmez | CNN TÜRK

    Gözler bir kez daha Merkez Bankası'na çevrildi. 19 Eylül'de faiz kararı açıklanacak. Peki beklentiler ne? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FAİZ KARARI 19 EYLÜL'DE SAAT 14:00'TE AÇIKLANACAK

    Merkez Bankası faiz kararını vermek için bir kez daha toplanıyor. Faiz bir kez daha sabit mi kalacak? Bir indirim gelir mi? Bu sorunun yanıtı 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 14.00'te netleşecek.

    EKONOMİSTLERİN GENEL BEKLENTİSİ: SABİT TUTULACAK

    Mevcutta faiz hangi noktada ve Merkez Bankası son olarak hangi mesajları verdi? Geçen ay gerçekleştirilen toplantıda Merkez Bankası politika faizini bir kez daha yüzde 50'de sabit bıraktı. Bu ay için ekonomistlerin genel beklentisi de Merkez Bankası'nın yine bir değişiklik yapmayıp, faizi sabit tutacağı yönünde.

    Geçen ay yapılan toplantı sonrasında "Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir." mesajı verildi. Ve "Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır." denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow