hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli zammı ne kadar olacak?

    Milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklisini ilgilendiren maaş zamları belirlendi. Peki ayrıntılar neler? Refah payı ne kadar olacak? SGK Uzmanı Özgür Kaya yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2024 yılı için memur ve memur emeklilerinin zamları belli oldu. Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı dahil aylık artışları yüzde 49,25 oldu.

    Gözler ise SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerinin zamlarına çevrildi. Peki SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerinin zam oranları ne olacak? SGK Uzmanı Özgür Kaya bu soruya, “İşçi ve Bağ-Kur emeklilerimizin de yine yasa gereği bir önceki yılın son 6 aylık dönemindeki enflasyon rakamı doğrudan kendilerine yansıtılıyor. Yüzde 37,57 olarak netleşmiş oldu” şeklinde yanıt verdi.

    Emekli zammı ne kadar olacak

    EMEKLİLERİN BENKLENTİSİ REFAH PAYI

    “İşçiyle memur ve memur emeklimizin arasındaki makasın açılmaması için hükümet refah payı uygulaması yapıyor. Aradaki refah payı farkı verilmesi gereken refah payı yüzde 11,43.”

    Peki refah payı uygulanırsa maaşlara ne kadar zam gelecek?

    “Ortalama 10 bin lira alan bir kişi, yüzde 49’a göre hesap ettiğimizde 14 bin 900'e geliyor. 15 bin bağlanan bir kişi 22 bin 350 liraya geliyor. 18 bin lira bağlanan bir kişi 26 bin 820 liraya, 22 bin lira bağlanan da 32 bin 780 liraya gelmiş olacak.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow