hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzede çalışan ve işverene kolaylık!

    KAYNAKCNN TÜRK

    6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki işveren ve sigortalıları yakından ilgilendiren mücbir sebep hali uzatıldı. Yani her türlü bilgi, belge ve beyannamelerin verilme süresi uzatılmış oldu. Bakan Işıkhan, o kararları sosyal medya hesabından "6 Şubat depremlerinden etkilenen illerimizin çalışma hayatını ve ekonomisini güçlendirmek için işverenlerimizin, çalışanlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz." ifadeleriyle duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HER TÜRLÜ BİLGİ, BELGE, BEYANNAME VERME TARİHİ UZADI

    Depremden etkilenen illerdeki sigortalılar ve işverenler için kolaylık sağlandı. Mücbir sebep hali uzatıldı. Buna göre, deprem bölgesinde çalışanlar, mücbir sebep sona erme tarihine kadar vermekle yükümlü oldukları her türlü bilgi, belge ve beyannamelerin 16 Aralık 2024'e kadar kuruma verilmesi halinde, bu bilgi, belge ve beyannameleri yasal süresi içinde verilmiş sayılacak.

    2023 yılı Ocak ila Aralık, 2024 yılı Ocak ila Ekim aylarına ilişkin muhtasar ve prim hizmet beyannameleri ile aylık prim ve hizmet bildirgeleri 31 Ocak 2025 tarihine kadar kuruma verilmesi halinde yasal süresi içinde verilmiş olacak.

    6 Şubat 2023'ten önce ödeme süresi dolmuş mevcut prim borçları 31 Aralık 2024'e kadar, 2023 yılı Ocak ila Aralık, 2024 yılı Ocak ila Ekim aylarına ait prim borçları ise gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmaksızın 2 Haziran 2025'e kadar ertelendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yine ödeme vadesi geçmiş borçları çeşitli kanunlar uyarınca yeniden yapılandırılmış veya taksitlendirilmiş olan işveren, sigortalı ve hak sahiplerinin 6 Haziran 2023 ila 30 Kasım 2024 arasında sona eren taksitlerini 31 Aralık 2024'e kadar ödeyebilmeleri sağlanacak.

    İşveren borçları yönünden 6 Şubat 2023'ten önce ödeme süresi dolmuş borçlar için 31 Aralık 2024'e, 6 Şubat 2023 ve sonrası erteleme kapsamına alınan borçlar için 2 Haziran 2025'e kadar başvuru yapılması ve ilgili mevzuat kapsamında belirtilen diğer şartların sağlanması kaydıyla faiz alınmaksızın 24 aya kadar taksitle ödeme imkanı getirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow