hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın rekor üstüne rekor kırıyor… Nereye kadar yükselecek?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Altın fiyatları artmaya devam ediyor. Gram altında 3 bin seviyesinin aşıldığını gördük. Bundan sonra altını ne bekliyor? Ayrıntılar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FED'in faiz kararı, Ortadoğu'daki gerilimler ve birçok etken, altının yükselişini tetikliyor. Rekor üstüne rekor geliyor. Peki altının seyri ne olacak?

    Altın rekor üstüne rekor kırıyor… Nereye kadar yükselecek

    Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ata Özkaya konuyla ilgili “Uzun dönemli özellikle Çin’den kaynaklı bir altın talebi var. Çin Merkez Bankası ve Uzakdoğu merkez bankalarından kaynaklı altın tutmayı tercih ediyor. Dünyada doların hamlesini azaltmak üzere ticari reaksiyon, altının değerini bir miktar düşük tutacak bir değer ortaya çıkmış oluyor. Altının bu söylediğimiz çerçevede orta uzun dönemde artabileceğine dair işaretler daha fazla o yüzden elinde tutmak ve bir miktar alabilmek, sepetin içinde altının bir miktar bulunmasının şu gidişat yönünden avantajlı gözüküyor” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın rekor üstüne rekor kırıyor… Nereye kadar yükselecek

    İsrail'in saldırıları altının yönünü etkileyecek mi?

    “Altının fiyat hareketi bundan mı kaynaklanacak farklı etkenlerden mi kaynaklanıyor ortaya çıkıyor, o da şudur altında çok büyük bir artışa sebebiyet vermeyecek olsa bile altının yükselişini etkileyen başka faktörler var ve onlar canlı.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow