hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO HABER | Biden'dan İsrail-İran gerginliği yorumu… Ateşkes görüşmeleri olacak mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Tüm gözler İsrail ve İran arasındaki gerginliğe çevrilmiş durumda. ABD hükümeti ateşkes konusunda çalışmalarına devam ettiklerini belirtirken, ABD Başkanı Joe Biden, "Gazze'de ateşkes anlaşması olursa İran, İsrail'e saldırmaz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail ile İran arasındaki gerginliğin nereye varacağı merak edilirken ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’de ateşkese varılırsa, İran’ın saldırıdan vazgeçebileceğini öngörüyor. Gazze'de ateşkesin giderek zorlaştığını da vurgulayan Biden, yine de bir anlaşma için mücadele etmekten vazgeçmediğini dile getirdi.

    Konuya dair açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel ise her gün 7/24 bunun için çalıştıklarını aktardı ve "Bölgedeki herkes, daha fazla saldırının sadece herkes için çatışmayı, istikrarsızlığı ve güvensizliği sürdüreceğini anlamalıdır. Bu nedenle, yoğun bir şekilde odaklandığımız şey, diplomasi yoluyla gerginliğin azaltılmasıdır."

    Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre ise en iyi yolun anlaşma olduğunu yineleyerek, "Müzakerecilerin masaya oturması gerektiğine inanıyoruz. Ateşkes anlaşmasına varmanın, gördüğümüz gerginliği azaltmanın en iyi yolu olduğuna inanıyoruz. Ancak sadece bu değil, ateşkes savaşı durduruyor. Başkan savaşı bitirmek istiyor” dedi.

    Art arda gelen bu açıklamaların ardından Amerikan Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ile Hamas arasında 15 Ağustos’ta Doha ya da Kahire’de yapılması planlanan ateşkes görüşmeleri öncesi gerçekleştirmeyi planladığı Orta Doğu seyahatini erteledi. Blinken'in seyahatinin ‘bölgedeki belirsizlik’ nedeniyle ertelendiği ifade edildi. Blinken'ın Katar, Mısır ve İsrail'i ziyaret etmeyi bekleniyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamas yetkilileri, müzakerelerin Biden'ın planı çerçevesinde olması gerektiğini aksi halde görüşmelere katılmayacaklarını açıklamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow