hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pentagon'dan CNN TÜRK'e İran-İsrail açıklaması: İran saldırırsa...

    KAYNAKCNN TÜRK

    "İran saldırırsa bölgedeki askeri gücümüzü kullanırız." Bu açıklama Pentagon'dan geldi. CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy sordu, Pentagon cevap verdi. ABD'nin Orta Doğu'da son dönemde neden bu kadar yığınak yaptığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İRAN SALDIRIRSA ASKERİ GÜCÜMÜZÜ KULLANIRIZ"

    "Umarım bu yetenekleri kullanmak zorunda kalacağımız bir durumda kalmayız. Ama İsrail'i savunmak için ihtiyacımız olursa kullanırız." ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, basın toplantısında CNN TÜRK'ün sorusuna böyle yanıt verdi.

    Pentagondan CNN TÜRKe İran-İsrail açıklaması: İran saldırırsa...

    CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, sözcüye İsrail'in İran ve vekillerine karşı neden ABD'ye bu kadar ihtiyaç duyduğunu sordu. Pat Ryder, "ABD ve İsrail uzun süredir devam eden bir güvenlik ilişkisini paylaşıyor ve biz çok açıktık. 7 Ekim'den önce bile ABD'nin İsrail'e desteği, niteliksel askeri üstünlüğünü desteklemesi konusunda ancak 7 Ekim'den sonra da İsrail'in savunulması için kesin desteğimiz konusunda çok çok açıktık. Ve böylece 13 Nisan'da gördüğünüz gibi İran eşi benzeri görülmemiş saldırısını gerçekleştirdiğinde, ABD sözüne sadık kalarak İsrail'in savunulmasını destekledi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pentagondan CNN TÜRKe İran-İsrail açıklaması: İran saldırırsa...

    "BÖLGESEL SAVAŞ ÇIKMASIN DİYE ORADAYIZ"

    Ve ABD'nin İran ve Hizbullah tehdidine yönelik bölgedeki üst düzey yığınağı... Sözcü Pat Ryder, "Burada yapmaya çalıştığımız şeye bakın. Daha geniş bir bölgesel çatışmayı caydırmak, İran'ın misilleme yapma ve potansiyel olarak ezici bir güç kullanma tehdidinde bulunduğu çok gergin bir Orta Doğu'da bölgesel bir savaşı önlemek. Ve yine İsrail'in savunmasına yardım etme taahhüdümüzde çok net olduk. Kimse tırmanış görmek istemiyor. Kimse daha geniş bir bölgesel çatışma görmek istemiyor. Bu yüzden umarım kendimizi bu yetenekleri kullanmak zorunda kalacağımız bir durumda bulmayız. Ama İsrail'in savunmasında kullanmamız gerekirse, kullanacağız" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow