hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Almanya sınırı kontrol edilecek!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Almanya kara sınırında kısa süreliğine geçici kontrol ilan etti. Şimdilik 6 ay sürecek kontrol döneminde sınırdan düzensiz göçün engellemesi hedefleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'da Sağcı İçişleri Bakanı Nancy Feaser bir süreliğine kara sınırının kontrol edileceğini açıkladı. Kontrol, şimdilik 6 ay sürecek.

    -          “Bu, düzensiz göçü daha da sınırlamaya ve İslamcı terör ve ciddi suçların yarattığı akut tehlikelere karşı korunmaya hizmet ediyor"

    Ancak Feaser'a göre bu büyük planın sadece bir parçası.

    -          “Bunlar, şu anda Çek Cumhuriyeti, Polonya, Avusturya ve İsviçre ile aldığımız önlemlerin aynısı. Daha sonra bunu Fransa, Belçika, Lüksemburg, Hollanda ve Danimarka ile de yapacağız. Yani bu bir genişleme olacak. Oradan gelenleri de reddedeceğiz”

    Almanya'da Suriye uyruklu bir göçmen bıçaklı saldırıda 3 kişinin ölümüne neden olmuştu. Aşırı sağın yükseldiği ülkede, son olay göçmenlerin reddedilmesi için gerekçe oluşturdu.

    Öte yandan aşırı sağın ülkede git gide güçlenmesi de göçmen karşıtlığının nedenlerinden biri. Aşırı sağcı Almanya için alternatif partisi Nazi döneminden bu yana ilk kez ırkçı bir parti olarak bir eyaleti kazandı. İktidardaki SPD ise AFD'nin zaferine karşı önlem almaya çalışıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow