hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video | Netanyahu rehineleri gözden çıkardı! İlhak sonrası İsrailliler yerleştirilecek

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Gazze'deki hedef göstermeksizin düzenlediği saldırılar sürüyor. İsrail'in Haaretz Gazetesi, İsrail'in Gazze'nin kuzeyini ilhak etme hazırlığında olduğunu yazdı. Gazeteye göre, o bölgelere İsrailliler yerleştirilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in Gazze ateşkese yanaşmayıp katliama devam ederken İsrail basını yeni bir iddia ortaya attı.

    İsrail'in Haaretz Gazetesi'nin Editörü Aluf Benn, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze'nin kuzeyinin ilhak edilmesi yönünde hazırlık içinde olduğunu yazdı.

    Editör Benn, İsrail'in Gazze'ye yönelik planlarında artık ikinci aşamaya geçildiğini belirtti. Benn'in ele aldığı makaleye göre ikinci aşamada, Gazze’nin kuzeyindeki topraklar kontrol altına alınacak. Daha sonra ise İsrailliler o bölgelere yerleştirilecek.

    Haaretz editörüne göre, bu planın üstü "Gazzeliler açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu için bölgeden çıkartıldı" örtüsü ile örtülecek.

    Benn, Netanyahu'nun İsrail topraklarını genişletme hayali kurduğunu ve bunun gerçekleşmesi durumunda onun için mutlak bir başarı olacağını da belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan, Netanyahu hükümeti orduya, uluslararası kuruluşların Gazze’de insani yardım dağıtmasını istemediği söyleyerek, askerlerin bu konuda görevlendirileceği belirtilmişti.

    Öyle ki Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Netanyahu'yu askerlerin canının tehlikede olacağı konusunda uyardı, ancak başbakanın fikri değişmedi.

    Haaretz Editörü Aluf Benn, Hamas tarafından 7 Ekim’de kaçırılan rehineler konusuna da değindi. Benn, Netanyahu'nun rehineleri kurtarmaktan vazgeçtiğini ve onları Hamas’ın tünellerine terk ettiğini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow