hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | ABD tarafsızlığa son mu verdi? Pentagon CNN TÜRK'e yanıt veremedi!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Amerika Birleşik Devletleri ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında savunma iş birliği anlaşması imzalandı. Basın toplantısına katılan CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Patrick Ryder’ın ‘ABD adadaki tarafsızlığa son mu verdi?’ diye sordu, Pentagon Sözcüsü Ryder soruyu cevapsız bıraktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika Birleşik Devletleri ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında uluslararası alanda mevcut ve olabilecek güvenlik endişelerine karşı savunma iş birliği anlaşması yapıldı.

    CNN TÜRK ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Patrick Ryder'a basın toplantısı sırasında bu anlaşmayı sordu.

    -      "ABD ve Kıbrıslı Rumlar ikili bir savunma anlaşması imzaladılar ve Türk Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları bu anlaşmanın imzalanmasını şiddetle kınadılar. ABD, tarihi olarak adada nötr ve tarafsız bir pozisyon aldı. Şimdi ABD bu tarafsızlığa son verdi der misiniz?"

    Pentagon Sözcüsü Ryder ise önce sorunun muhatabı olmadığını söyledi, ardından anlaşmayı Savunma Bakanlığı'nın imzaladığı söylense de cevap vermedi.

    -      "Soruyu anlıyorum ama bu konudaki diplomatik görüşmeleri konuşmak üzere sizi Dışişleri Bakanlığı'na yönlendirmem gerekecek"

     

    -       "Size ne diyeceğim. Sorunuzu alayım. Size geri dönüş yapacağız."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow