hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: İsrail'den Lübnan'a saldırı! Beyrut’ta Hizbullah’ın kalesinde şiddetli patlama

    KAYNAKAA-İHA

    Son dakika haberine göre, İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyine hava saldırısı düzenlediği iddia edildi. Söz konusu iddiaya göre Beyrut'ta Hizbullah üst düzey komutanının hedef alındığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail, Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyindeki Dahieh banliyösüne hava saldırısı düzenledi. Saldırıda üst düzey bir Hizbullah komutanının hedef alındığı öne sürüldü.

    BÜYÜK PANİK!

    Olay bölgesindeki AA muhabirinin aktardığı bilgilere göre, saldırı Dahiye’deki işlek caddelerin üzerinde bulunan birden fazla binaya yönelik gerçekleştirildi. Saldırı sonucu meydana gelen patlama nedeniyle büyük dumanlar yükseldi.

    Olay bölgesinde büyük panik yaşandı.

    Son dakika: İsrailden Lübnana saldırı Beyrut’ta Hizbullah’ın kalesinde şiddetli patlama

    Öte yandan İsrail ordusu yaptığı açıklamayla Beyrut'taki saldırının arkasında olduğunu doğruladı.

    Ordudan yapılan yazılı açıklamada, 12 kişinin hayatını kaybettiği Mecdel Şems ve birçok İsraillinin ölümünden sorumlu olduğu öne sürülen bir Hizbullah komutanının hedef alındığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HİZBULLAH'IN ŞURA MECLİSİ'NİN BULUNDUĞU MAHALLE HEDEF ALINDI

    Bu arada Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan haberde, başkent Beyrut'un güney bölgesine yönelik düzenlenen İsrail saldırısında Hizbullah'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi'nin hedef alındığı kaydedildi.

    Son dakika: İsrailden Lübnana saldırı Beyrut’ta Hizbullah’ın kalesinde şiddetli patlama

    Söz konusu saldırının insansız hava araçlarından (İHA) fırlatılan 3 füzeyle gerçekleştiği vurgulanan haberde, Beyrut'ta er-Rabih ismindeki bir binanın vurulduğu ve 2 katının yıkıldığına işaret edildi.

    ÜST DÜZEY KOMUTAN FUAD SHUKR SALDIRIDAN SAĞ KURTULDU

    Lübnanlı güvenlik kaynakları, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında hedef aldığı Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın üst düzey danışmanlarından Fuad Shukr'un saldırıdan sağ kurtulduğunu açıkladı. Güvenlik kaynakları, ayrıca saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SALDIRININ BİLANÇOSU BELLİ OLDU

    İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda bilanço netleşiyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırısında 1 kadının hayatını kaybettiğini, 5'i ağır 68 kişinin de yaralandığını aktararak, yaralıların çoğunun acil servislerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildiğini ifade etti.

    BAŞBAKAN MİKATİ, KABİNEYİ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

    Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in başkent Beyrut'un güney bölgesine düzenlediği saldırıyı kınadı ve Bakanlar Kurulu'nu yarın toplantıya çağırdı.

    İsrail'in Beyrut'a yönelik saldırısının ülkedeki en büyük hastanelerinden birine çok yakın gerçekleştiğine dikkati çeken Mikati, "Bu akşam gerçekleşen suç eylemi, İsrail'in uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuku ihlal ederek sivillere yönelik sürdürdüğü saldırı zincirinin halklarından biridir." ifadelerini kullandı.

    Son dakika: İsrailden Lübnana saldırı Beyrut’ta Hizbullah’ın kalesinde şiddetli patlama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu saldırıyı uluslararası toplumun sorumluluğuna bırakacaklarına vurgu yapan Mikati, uluslararası topluma da sorumluluklarını yerine getirerek İsrail'in saldırıların durdurması için baskı kuracaklarına işaret etti.

    İsrail'in saldırılarını caydıracak her türlü adımı atma konusundaki haklarını saklı tuttuklarının altını çizen Mikati, İsrail'in saldırılarını ele almak üzere Bakanlar Kurulu'nu yarın toplantıya çağırdığını kaydetti.

    İsrail güçleri, Beyrut'un güney bölgesinde Hizbullah'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi'nde bir binaya hava saldırısı düzenlemişti.

    Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan haberde, 1 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilirken, ölen kişinin kimlik bilgisi hakkında detay verilmemişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow