Okyanusların ısınmasının bir nedeni temiz enerji mi?
Gemilerde çevreye zararlı olan sülfürün dünya sıcaklığını düşürdüğü ortaya çıktı. Araştırmayı yapan Leon Simons, "Sülfürün kullanımının azaltılmasıyla okyanusların gerçek sıcaklığını gördük" dedi. Simon’a göre dünya sandığımızdan çok daha fazla ısındı.
Dünyanın sıcaklığı bu yaz tarihinin en yüksek seviyesinde. Bir yandan küresel ısınmanın etkileri kırılmaya çalışılırken, dünya sülfür gibi çevreye zararlı gazlardan vazgeçmeye çalışıyor.
Ancak Hollandalı İklim Araştırmacısı Leon Simons bir araştırma yayınladı ve sosyal medyada temiz enerji çabalarının anlamsız olduğu yorumları yapıldı.
Simons, “Bir geminin en fazla salabileceği sülfür oranını yüzde 3.5'a düşürdük. Bu nedenle güneş ışınları daha az geri yansıtılıyor ve bu da okyanusun sıcaklığını 0.5 derece yükseltiyor. Yakıtlarında sülfür kullanan gemiler, tüm gemilerin üçte birini oluşturuyor sülfür yakıyorlar, sülfür havaya salınıyor, havadan gelen partiküllerle birleşiyor ve okyanusun daha yansıtıcı olmasını sağlıyor bu partiküller aynı zamanda bulutların daha büyük ve daha parlak olmasını yani güneş ışınlarının uzaya yansımasını sağlıyor. Sülfürü tekrar getirirsek yıllardır küresel ısınmanın gerçekliğini görmediğimiz gibi, uzun yıllar daha görmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Sülfür yakıtların, 2020 yılında dünyada kirliliği artırdığı için gemi taşımacılığında kullanımına sınırlama getirildi. Sülfürün denizi soğutucu etkisi bulunuyor. Bu gazın kullanımındaki ani düşüş, okyanuslardaki sıcaklığı 0.5 derece daha da artırarak, bugüne kadarki en yüksek seviyesine gelmesini sağladı.
Simons'ın araştırmasına göre gerçek sanılandan daha da korkutucu. Sülfür, dünya sıcaklığını görünüşte düşürüyor. Ancak tehlikenin gerçek boyutunun görülmesini engelliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran’da neden “başkentin Tahran'dan taşınması” gündemde? Pezeşkiyan: Zaman kaybediyoruz, başka seçeneğimiz yok!
NASA'nın geleceği Musk'ın elinde mi? Uzmanların endişesi büyük: Sonunu getirebilir...
SON DAKİKA! Nükleer tehdit Avrupa'da bu maddeye talebi patlattı (Ukrayna'nın ABD ve İngiliz füzelerine karşılık Rusya’dan balistik füze!)
İzlanda'daki yanardağ 7. kez uyandı
Ukrayna'dan Rusya'ya kritik hamle: ATACMS ve Storm Shadow füzeleri kullanıldı