hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netanyahu ve ordu arasındaki çatlak genişliyor! ''Ateşkes olabilir''

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Başbakanı Netanyahu ve İsrail ordusu arasındaki çatlak giderek büyüyor. Netanyahu, Hamas tamamen yok olmadan durmayacaklarının altını çizerken, ordudaki üst düzey çok sayıda yetkili, ateşkes olduğu takdirde Gazze'den tamamen çekilebileceklerini dile getirdi ve bunun İsrail için güvenlik açığı yaratmayacağını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSRAİL'DEN "ÇEKİLEBİLİRİZ" AÇIKLAMASI

    Perşembe günü Katar'ın başkenti Doha'da yapılması planlanan esir takası görüşmeleri öncesi, İsrail güvenlik birimlerinden dikkat çeken bir açıklama geldi.

    İsrail medyasına konuşan çok sayıda üst düzey ordu yetkilisi, anlaşmalar neticesinde ordunun 42 günlük ateşkesin ilk aşamasında tamamen Gazze'den çekilebileceğini dile getirdi. Böylece, kalan 120 rehineden 18 ila 33'ünün serbest bırakılması halinde önemli bir güvenlik kaybı yaşanmayacağını vurgulandı. Ayrıca ordunun çekildikten sonra da Philadelphia Koridoru'nda güvenliği sağlayabileceği ve gerekirse ordunun oraya hızla geri dönebileceği vurgulandı.

    ORDUDAN "ATEŞKES OLABİLİR" YORUMU GELDİ

    İsrail ordusundaki üst düzey kaynaklar, Netanyahu'nun yavaş davrandığını ve anlaşmayı sabote etmeye çalıştığını da söyledi. Han Yunus'a tankların girmesi kararını veren Netanyahu ise, her fırsatta Hamas tamamen yok olmadığı sürece Gazze'den çekilmeyeceklerini vurgulamayı sürdürüyor. Ordunun bundan rahatsız olduğunu belirten kaynaklar, yine de bir anlaşma imzalanabileceğini aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu açıklamalar, İsrail ordusu ve Netanyahu arasında her geçen gün genişleyen çatlağın daha da büyüdüğünü bir kez daha ortaya koydu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow