hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Husi-İsrail çatışmasının sonu ne olacak? ''Dünyayı felakete sürükleyebilir!''

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail, Yemenli Husilere saldırdı. Hudeyde Limanı'ndaki saldırı akıllara 'savaş başka nereye sıçrayacak' sorusunu getirdi. Peki, saldırılar artarsa dünya ticareti nasıl etkilenecek? Olası bir Yemen-İsrail savaşı dengeleri nasıl değiştirecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "SÜVEYŞ KANALI'NDA TİCARET ETKİLENDİ"

    Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Furkan Kaya, ''Dünya ticaretinin yüzde 15'ine ev sahipliği yapan Süveyş Kanalı'ndaki Kızıldeniz'de en önemli aort damarı olan bu coğrafyadan bahsediyoruz. Son 6 ayda yüzde 85 oranında gemi geçişlerinde azalma görüyoruz. Tam tersi Ümit Burnu'nda yüzde 125 arttı.'' dedi.

    Dünyanın en etkili ticaret yolu olan Süveyş Kanalı saldırılar nedeniyle etkisini yitiriyor. İsrail ise Gazze'deki saldırılarına karşılık veren Yemenli Husilere, Lübnan'da Hizbullah'a saldırıyor.

    Husi-İsrail çatışmasının sonu ne olacak Dünyayı felakete sürükleyebilir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaya, ''Bu ateş kızışırsa dünya ticaretinin etkileneceğini görüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

    İSRAİL'İN YEMEN VE LÜBNAN SALDIRILARI SÜRECEK Mİ?

    Uzmanlara göre, saldırılar sürerse yalnız Orta Doğu coğrafyası değil, dünya etkilenecek. Özellikle ticaret zorlanacak. Ancak ABD İsrail'e desteğini sürdürdüğü sürece İsrail'in savaştan vazgeçmesi ise mümkün değil.

    Kaya, ''Her şeye hazırlıklı olmalıyız zira bu İsrail çılgınlığı her an bölgemizi saracak, büyük bir yangına sebebiyet verecek nedenleri de ortaya çıkarabilir.'' uyarısını yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow