hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Macron-Netanyahu polemiği devam ediyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki gerilim yine tırmandı. Gerilimin nedeni İsrail'in Lübnan'da BM Barış Gücü’ne saldırması. Macron, Netahyahu'ya "İsrail'in, Birleşmiş Milletler tarafından kurulduğunu unutmayın" dedi. Netanyahu'dan yanıt sert oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “İsrail’e silah satışları durdurulsun” çıkışının ardından İsrail Başbakanı ile yaşanan gerilim yatışmadan iki lider yine atıştı.

    Gerilimin nedeni bu kez İsrail’in Lübnan'daki BM Barış Gücü’ne yaptığı saldırılar.

    Macron-Netanyahu polemiği devam ediyor

    Netanyahu ile telefonda bir saat görüşen Fransa Cumhurbaşkanı, İsrail’in Lübnan’da görev yapan BM Barış Gücü'ne saldırmasını Bakanlar Kurulu toplantısında değerlendirdi.

    BM’nin 1947’de aldığı, “Filistin topraklarında bir Müslüman bir de Yahudi devleti kurulmasını öngören” 181 sayılı kararına atıfta bulunan Macron, Netanyahu’dan uluslararası hukuku ihlal etmemesini istedi.

    “Netanyahu, BM kararlarını ihlal etmemeli. Başbakan, İsrail’in de BM kararıyla kurulduğunu unutmamalı” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Macron-Netanyahu polemiği devam ediyor

    Netanyahu’nun Macron’a yanıtı gecikmedi. "İsrail devletini kuran BM kararı değil, daha çok, çoğu Holokost'tan, özellikle Fransa’nın Vichy rejiminden kurtulan, kahraman savaşçıların kanıyla bağımsızlık savaşında kazanılan zaferdi” diye konuştu.

    Macron'un çıkışı, radikal sol Boyun Eğmeyen Fransa Milletvekili Eric Coquerel tarafından yetersiz bulundu. "Netanyahu’nun Emmanuel Macron'a karşı açıklamaları oldukça şaşırtıcı, neredeyse aşağılayıcı. En azından İsrail büyükelçisinin çağrılması gerekirdi” diyerek tepki gösterdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow