hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Livni CNN TÜRK'e konuştu: Görünüşe göre ortak anlayışa vardık

    İsrail'in eski Dışişleri ve Adalet Bakanı Tzipi Livni, CNN TÜRK'e konuştu. Küresel Bakü Forumu'na katılan Livni, Türkiye ile normalleşme sürecinde iş birliğinin giderek artması gerektiğini vurguladı. El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesi konusunda ise İsrail askerlerinin sivilleri hedef almadığını savundu. Samet Güner ve Alper Öztürk'ün özel röportajı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "GÖRÜNÜŞE GÖRE ORTAK ANLAYIŞA VARDIK"

    Son birkaç ayda Türkiye ve İsrail ilişkilerinde bir değişme görüyoruz. İki ülkeyi de bu konuda tebrik etmek isterim. Görünüşe göre ortak bir anlayışa ulaşıldı." İsrail'in eski Dışişleri ve Adalet Bakanı Tzipi Livni, CNN TÜRK'e özel verdiği demeçte Türkiye ve İsrail arasındaki normalleşme sürecinin pozitif bir adım olduğuna dikkat çekti.

    "İŞ BİRLİĞİMİZ ARTARAK DEVAM ETMELİ"

    Küresel Bakü Forumu'na katılan Livni, Ankara-Tel Aviv hattında iş birliğinin daha da artması gerektiğini vurguladı. "Ortak zorluklar ne? İş birliği, enerji krizi gibi meselelerde nasıl iş birliği yapabiliriz diye düşünülüyor. Umarım bu sürer ve daha da artar. Geçmişte de ilişkilerimiz böyleydi ama ne yazık ki sonra değişti. Bunların hepsi pozitif adımlar." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ASKERLERİMİZ SİVİL YA DA MUHABİRLERİ HEDEF ALMIYOR"

    Eski İsrailli Bakan, El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile'nin Cenin'de öldürülmesi hakkında da konuştu. "İsrail'de İsrail askerleri muhabirleri ya da sivilleri hedef almıyor. Ne yazık ki terör operasyonlarında böyle şeyler olabiliyor. Hepsi İsrail'de soruşturuluyor. Verebileceğim tek cevap bu. İsrail ilk andan beri bunu soruşturmaya hazırdı. O gün ne olduğunu anlamak için kurşunları ve delilleri istedik. Tabii ki ailenin acısını da paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow