hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail Türkiye sınırına dayanır mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dünyanın gözü İran ile İsrail arasındaki gerilime dönerken, İsrail ile Hizbullah arasında Lübnan’ın güneyinde çatışmalar yaşanıyor. Beyrut bombardıman altında, öte yandan Suriye'nin Türkiye'ye 1 saat uzaklıktaki Lazkiye şehrinin de bombalandığı iddiası var. Savaş Türkiye'ye yakın mı? İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail saldırganlığı Türkiye’ye yaklaşıyor. Saldırılar Gazze ile başladı, 2 saat uzaklıktaki Lübnan ve ardından iddiaya göre 1 saat uzaklıktaki Suriye’yle sürdü.

    CNN TÜRK Haber Müdürü İdris Arıkan konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu;

    -          “Lazkiye İdlib, İdlib’ten sonra Hatay’ın geldiğini biliyoruz. Bu bölüm Türkiye içinde stresin arttığını gösteren bir bölüm olarak karşımıza çıkıyor”

    Lübnan'a önce havadan saldırıdan İsrail, kara saldırısını "güvenli tampon bölge oluşturma" gerekçesine dayandırmıştı. Ancak saldırılar o bölgeyle sınırlı kalmadı, başkent Beyrut'a kadar uzandı.

    İSRAİL'E BU HAREKET ALANINI KİM SAĞLIYOR?

    -         “İran kendisinin dışında, kendisini yakın Afganistan ve Pakistan’da askeri güçleri Suriye’ye girmiş durumda. Şimdi baktığımızda bugün, hem İsrail’in ortaya çıkardığı bir karışıklık varken İran’ın ortaya çıkarılmış olduğu bir karışıklık var buna destek olan bir Amerika var aslında”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lübnan'a karadan giren İsrail askerleri bazı noktalarda Hizbullah’ın kurduğu tuzağa yakalandı. İsrail ordusu 8 askerin Lübnan’da öldüğünü duyurdu.

    İSRAİL LÜBNAN'IN TAMAMINI KONTROLÜ ALTINA ALABİLİR Mİ?

    -          “İsrail kaynakları 8 diyor, Hizbullah kaynakları bu saldırıda can kaybının 20 olduğunu söylüyor. Burada lider kadro ölse, öldürürse dahi biz bu Hizbullah’ın sokaktaki militanları gerilla faaliyetini iyi biliyor. Yani İsrail’in bölge girip bir şekilde ilerlemesi ya da ilerlese bile tamamen kontrol altına alabilmesi kolay değil”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow