hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran’ın ateşi ABD petrolünü yakar mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran'ın İsrail'e düzenlediği saldırılar sonucu bölgede gerilim yükseldi. İsrail'in, İran'ın petrol tesislerini vurabileceği düşünülüyor. Devrim muhafızları böyle bir durumda ‘Bölgedeki tüm petrol tesislerini ateşe veririz’ dedi. İran'ın ateşi ABD petrolünü yakar mı? Detayları Dr. Tolga Sakman anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran'dan ateşlenen onlarca füze İsrail’in birçok noktasını vurdu. Füzelerin bir kısmı havada imha edildi.

    -      “İsrail direndi, hava savunma sistemleri devreye girdi ama kullanılan silahlar nisan ayınınki ile aynı değil İsrail’in radarları süper sonik füzeleri görmüyor. Belli füzeler belli noktalara düştü”

    Bu saldırıya İsrail sert karşılık vereceğini açıkladı. Bunun üzerine bölgede gerilim yükseldi. İsrail'in, İran'ın petrol tesislerini vurabileceği değerlendiriliyor.

    -      “İsrail’in vurması zor. Amerika’nın vurması halinde bu doğrudan diğer aktörleri etkileyecek. Doğal olarak bu sadece İran özelinde kalmaz”

    Bu ihtimal üzerine İran'dan da açıklama geldi. Devrim Muhafızları böyle bir durumda bölgedeki tüm petrol tesislerini ateşe vereceklerini belirtti.

    -      “Eğer bu tesisler vurulursa, Çin’e Çin gibi ülkelere gidecek petrolün durması bu ülkelerin üretimini etkileyeceği için çok hızlı şekilde konunun özellikle Çin başta olmak üzere tepkisini çekeceğini göz ardı etmemeliyiz”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İRAN'NIN BU SALDIRISI ABD'Yİ NASIL ETKİLER?

    -      "İran’ın bunu nasıl gördüğü ve çevredeki ülkelerle bu ilişkiyi nasıl sürdürdüğünü göstermek açısından önemli yoksa yapabileceği konusunda soru işareti çok büyük”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow