hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail Lübnan'da bozguna mı uğradı? Denklemi değiştirecek iddia

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail ordusunun Lübnan'dan çekileceğine yönelik haberler gündeme oturdu. Peki, İsrail neden çekilmeyi gündemine aldı? Uzman isimler CNN TÜRK'te değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail, 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürüyor. İsrail bombardımanı nedeniyle Lübnan'da da ağır yıkım meydana geliyor. Peki, İsrail'in hedefi ne? Konuyu CNN TÜRK'te değerlendiren Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fırat Demirkol, "İsrail ilk başta Gazze'de de Lübnan'da da hava operasyonuyla sürece başladı. Açıkçası hava üstünlüğü olduğunu biliyorduk. Soykırımlar ve katliamlar yaptı. Şimdi yapmak istediği şey; bölgeyi boşaltıp ilk başta askerlerini bu bölgeye sokup daha sonra da hatta bununla ilgili bazı emlak sitelerinde ilanlar da gördük. Bu bölgeye onların tabiriyle yerleşimci ama aslında Yahudi işgalcileri yerleştirip bu bölgeyi ilhak etmek gibi bir düşünceleri vardı" dedi.

    İsrail Lübnanda bozguna mı uğradı Denklemi değiştirecek iddia

    İsrail bölgede amaçlarını gerçekleştirebildi mi? İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağla Gül Yesevi, "Amaçladıklarını henüz gerçekleştiremedi. Biz diyoruz ki bir kara harekatı ve ardından bölgede güvenlikli hale getirilmesi... Henüz o tür bir sonuç alınamadığı için bir geri çekilmeden şu anda bahsedemeyeceğim. Hava saldırıları devam edecektir" dedi.

    İsrail Lübnanda bozguna mı uğradı Denklemi değiştirecek iddia

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzun süredir çatışmaların içinde olan İsrail ordusu yıpranıyor mu? Prof. Dr. Çağla Gül Yesevi, "Askerlerin durumu nedir? Biz bazı görüntüleri de gördük. 'Ölmek istemiyorum' diye ağlayan İsrail askerlerini görmüştük görüntülerde. Bir korkunun var olduğunu görüyoruz. Savaş uzuyor, uzadıkça da bu anlamda sorunlar da çıkacaktır" diye konuştu.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow