hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail Beyrut'u enkaza çevirdi... Harita gösterdi, ‘Terk edin!’ dedi

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail ordusu, Beyrut'taki Hizbullah karargahına düzenlediği saldırının ardından bir tahliye çağrısı yayınladı, Dahiye'yi vuracaklarını belirtti. Gece boyunca bölgeye 40'tan çok saldırı düzenlendi. Saldırılarda 6 kişi öldü, 91 kişi yaralandı. Beyrut halkı geceyi sokaklarda ya da Dahiye'den kaçarak geçirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta İsrail saldırıları sürdü, İsrail ordusu gece boyunca Beyrut’un güneyine en az 40 saldırı düzenledi. Düzenlenen saldırılar, İsrail ordusunun tahliye uyarısından hemen sonra geldi.

    İsrail Ordu Sözcüsü bir harita göstererek, mahalle ve apartman isimlerini tek tek sayarak ‘Uzaklaşın!’ çağrısı yaptı.

    -          "Sizin ve sevdiklerinizin ve aile üyelerinizin güvenliği için, haritada gösterildiği gibi bu binaları derhal boşaltmanız ve bunlardan en az 500 metre uzaklaşmanız gerekmektedir. Hizbullah bu binaların içine gelişmiş ve tehlikeli silahlar depolamıştır ve biz, savunma ordusu olarak, İsrail Devleti’ni tehdit etmemeleri için bunlara karşı harekete geçmek zorundayız”

    Ardından ise Beyrut’un güneyine saldırılar başladı. Gerçekleşen saldırılar, başkentin güneyinde birçok yer ve binada yangınlara ve büyük yıkımlara yol açtı. Çok sayıda kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lübnanlılar korku ve tedirginlik içinde sokağa çıktı. Geceyi evlerinden uzakta, sokakta geçirdi.

    -          "Al-Lailaki Mahallesi'nin vurulacağı haberini olaydan yarım saat önce aldık. Kimliklerimizi alıp ayrılmayı zar zor başardık. Bize sahil şeridine gitmemizi söylediler çünkü Al-Lailaki mahallesinden daha güvenli"

    Yüzlerce Lübnanlı ise araçlarıyla bölgeyi terk etmeye çalıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haber adv-arrow