hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail-ABD bölgede neye hazırlanıyor? Uzman isim CNN TÜRK'te değerlendirdi

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Gazze'deki soykırımında 1 yıl geride kaldı, şimdi saldırılar daha da büyüdü. Lübnan'a ve Suriye'ye taşındı. ABD de İsrail'in bölgesel savaş riskini güçlendiren bu saldırılarına destek verdi. Peki, İsrail ve ABD bölgede neye hazırlanıyor? Akademisyen Dr. Fırat Demirkol, CNN TÜRK'te değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir yanda Gazze'deki işgal, diğer yanda Lübnan'a düzenlenen saldırılar... Bölgedeki gerilim adım adım tırmanmaya devam ediyor. CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Akademisyen Dr. Fırat Demirkol, "İsrail'in bu kadar cesaretlenmesinin, ekipman bulmasının, bu kadar hava saldırısı yapabilmesinin Amerika'nın desteği olmadan mümkün olmayacağını hepimiz biliyoruz. 1 yılın sonunda 40 binin üzerinde hayatını kaybeden insandan bahsediyoruz ve yerle bir olmuş Gazze'den bahsediyoruz. 1 yıl önce biz Gazze'ye bu görüntülerle bakıyorduk, bu gün Beyrut'a bakıyoruz" dedi.

    İsrail-ABD bölgede neye hazırlanıyor Uzman isim CNN TÜRKte değerlendirdi

    ABD'nin İsrail'e sınırsız desteği sürüyor. Bu destek bölgesel savaş riskini arttırıyor. Dr. Fırat Demirkol, "Suudi Arabistan, Bahreyn, Ürdün gibi ülkelerin bu konuda sessiz kalması, herhangi bir tepki göstermemesi en büyük sebeplerinden bir tanesi zaten uzun yıllardır ABD'nin oraya nüfuz etmiş olması" diye konuştu.

    İsrail-ABD bölgede neye hazırlanıyor Uzman isim CNN TÜRKte değerlendirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peki, İsrail ve ABD bölgede neye hazırlanıyor? Dr. Fırat Demirkol, "ABD hem içeride hem de dışarıda üsleriyle bölgeyi çevrelemiş durumda. İsrail de aslında biraz buna güvenerek İran'ı doğrudan vurma noktasında. ABD'nin üslerine güvenerek hareket ediyor" değerlendirmesi yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow