hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA || Tansiyon zirvede: İsrail durmuyor! Beyrut'ta şiddetli patlamalar

    SON DAKİKA || Tansiyon zirvede: İsrail durmuyor Beyrutta şiddetli patlamalar
    expand

    İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını genişletildiği 23 Eylül'den bu yana "en şiddetli saldırılarından" birinin yaşandığı gece saatlerinde İsrail savaş uçakları başkent Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesindeki çeşitli alanlara 30'dan fazla hava saldırısı düzenledi. İsrail'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine yönelik hava saldırıları devam ediyor. İşte bölgede yaşanan gelişmeler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Savunma Kuvvetleri, 162. tümene bağlı 401. ve 460. zırhlı tugayların gece boyunca Cebaliye'yi kuşattığını ve şu anda bölgede yeni bir kara operasyonu yürüttüğünü bildirdi. Ordu bölgedeki siviller için tahliye emri yayınlarken İsrail Beyrut'un güneyindeki Dahiye'ye gece saatlerinde 30 hava saldırısı düzenledi. İran medyasında yer alan haberlere göre, Tahran olası bir İsrail saldırısına yanıt vermek için bir plan hazırladı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise İran'ı uyararak İsrail'e zarar vermeyi düşünmesi halinde sonunun Gazze ya da Beyrut gibi olabileceğini söyledi. Öte yandan İsrail, gece saatlerinde İsrail Suriye'nin Humus şehrine ve Beyrut'un güneyine hava saldırısı düzenledi. 

    İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında 12 kişi daha hayatını kaybetti

    İsrail’in Filistin’in ardından Lübnan’a saldırması Orta Doğu’daki güvenlik endişelerini artırırken, Lübnan hükümetinden yaşanan son can kayıplarına ilişkin açıklama geldi. Lübnan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in Beyrut'un güneyindeki Qmatiyeh ve Kayfoun kasabalarına yönelik saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu en az 12 kişinin öldüğü bildirildi. En az 20 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

    CNN TÜRK CANLI YAYININDA BOMBALANMA ANI

    SON DAKİKA || Tansiyon zirvede: İsrail durmuyor Beyrutta şiddetli patlamalar

    İsrail'in Beyrut'un güneyine Dâhiye bölgesine bombalı saldırıları CNN TÜRK canlı yayınında böyle görüntülendi. CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, bölgede canlı yayında son durumu aktarırken İsrail'in Beyrut'u bombaladığı anlar kameralara yansıdı.

    Beyrut’un güneyinde şiddetli patlamalar

    SON DAKİKA || Tansiyon zirvede: İsrail durmuyor Beyrutta şiddetli patlamalar

    İsrail'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine yönelik hava saldırıları devam ediyor.

    Saldırı sonucu bölgeden duman ve alevler yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da birçok bölgeye baskın düzenledi

    SON DAKİKA || Tansiyon zirvede: İsrail durmuyor Beyrutta şiddetli patlamalar

    İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da Tulkerim kenti ile Filistinlilere ait birçok beldeye baskın düzenledi.

    Filistin devlet televizyonunun haberinde İsrail ordusunun Tulkerim kentinin batısından baskın düzenlediği belirtildi.

    Sosyal medya aktivistleri, İsrail ordusuna ait birliklerin Tulkerim'deki Sabit Sabit Devlet Hastanesi yakınında bulunduğunu ve buldozerler eşliğindeki askeri araçların Nur Şems Mülteci Kampı'na doğru gittiğini gösteren videolar paylaştı.

    Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Nablus kentinde Madama ve Beyt Furik beldelerine İsrail ordusu baskın düzenledi.

    Ayrıca İsrail askerleri, Kalkilya kentinin doğusunda Ferata ve İmateyn beldelerine de baskın yaptı.

    Batı Şeria'nın orta kesimlerinde ise İsrail ordusunun baskınlarının hedefi, el-Bire kentinin kuzeyindeki el-Celzun Mülteci Kampı oldu.

    İsrail askerleri ile baskına karşı çıkan Filistinliler arasında arbede çıkarken, yaralanma bildirilmedi.

    İşgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde, İsrail askerleri Beytüllahim'in batısındaki el-Hadir beldesini bastı. İsrail ordusunun ses bombası ve zehirli gaz kullandığı baskında yaralanma bildirilmedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow