hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA... Beyrut ateş altında! İsrail duyurdu: Hizbullah'ın 2. ismi Haşim Seyfettin öldürüldü

    SON DAKİKA... Beyrut ateş altında İsrail duyurdu: Hizbullahın 2. ismi Haşim Seyfettin öldürüldü
    expand

    Son dakika haberine göre; Orta Doğu'da tansiyon çok yüksek. Bölgede füzeler peş peşe ateşlenirken, İsrail kural tanımadan katliam yapıyor. İsrail savaş uçakları gece saatlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'a 3'ü güneydeki Dahiye'ye olmak üzere 4 hava saldırısı düzenledi. Bu gelişmenin ardından Lübnan'da son 24 saatte 46 kişi can verdi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan'ın güneyinde 25 köy için daha tahliye emri çıkararak ülkeye yönelik kara harekâtını genişlettiğini duyurdu. İşte sıcak bölgede yaşanan anbean gelişmeler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sekiz İsrail askerinin öldürüldüğü saldırı kara işgalini durdururken, Lübnan ordusu bugün sınır hattındaki bir kışlanın vurulduğunu duyurdu. Beyrut ve Şam'da arka arkaya hava saldırıları düzenlendi. İsrail Basını, Nasrallah'ın halefi olarak gösterilen Haşim Seyfettin'in hava saldırısında öldürüldüğünü iddia etti.
     

    İRAN'DAN BEYRUT'A SÜRPRİZ ZiYARET

    İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İsrail saldırılarının yoğunlaştığı Lübnan’ın başkenti Beyrut’a vardı. Lübnan Ulusal Haber Ajansı’ndaki haberde, "Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'nin de içinde bulunduğu İran'a ait bir uçak Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na indi," ifadelerine yer verildi.

    Suriye'ye geçiş yolu kapandı

    DW Türkçe'de yer alan habere göre Hizbullah'a yakın bir kaynak IDF'nin Beyrut havalimanı yakınındaki bir depoyu da hedef aldığını söyledi. Olayda havalimanı zarar görmezken depoda ne olduğu bilinmiyor. Ayrıca Hizbullah'ın medya ofisi de IDF'nin hedefleri arasındaydı. Saldırı öncesinde bina tahliye edilmişti.

    Bu sabah erken saatlerde ise Lübnan'dan Suriye'ye açılan Masnaa sınır geçişi bombalandı. Lübnan Ulaştırma Bakanı on binlerce kişinin Suriye'ye kaçtığı yolun kapandığını bildirdi. Bakan, yolun Lübnan tarafında dört metrelik krater açıldığını söyledi.

    Birleşmiş Milletlere göre son iki haftada 100 binden fazla kişi kara sınırından Suriye'ye geçti. Suriye'ye kaçanların yüzde 80'inin Suriyeli olduğu, kalanını Lübnanlıların oluşturduğu değerlendiriliyor.

    Biden, Orta Doğu'da topyekun bir savaşın olacağına inanmadığını belirtti

    ABD Başkanı Joe Biden, Orta Doğu'da topyekun bir savaşın çıkacağına inanmadığını söyledi.

    Başkan Biden, Beyaz Saray'da İsrail'in Lübnan'a saldırılarına ilişkin gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

    Orta Doğu'da topyekun bir savaşın önlenip önlenemeyeceğinden emin olup olmadığı sorulan Biden, "Tam kapsamlı bir savaş olacağına inanmıyorum. Bence bundan kaçınabiliriz." dedi.

    Başkan Biden, olası bir tam kapsamlı savaştan kaçınılabileceğini ancak bunun için "yapılacak çok şey" olduğunu sözlerine ekledi.

    Biden, İsrail'e yardım etmek için Amerikan güçlerinin gönderilip gönderilmeyeceğine ilişkin soruya ise ABD'nin zaten İsrail'e yardım ettiğini söyleyerek "İsrail'i koruyacağız." ifadesini kullandı.

    Biden'ın açıklamaları, İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e fırlattığı balistik füzelerin ardından geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    4 yıl sonra ilk: Dünya Hamaney’in hutbesine kilitlendi

    İran'in dini lideri Ali Hamaney 2020'den bu yana ilk kez Tahran'ın merkezindeki İmam Humeyni Camii'nde cuma namazını kıldıracak.

    Hamaney'in burada İran'ın bu hafta İsrail'e yaptığı füze saldırısının ardından İran'ın planlarına ışık tutabilecek bir vaaz vermesi bekleniyor.

    İran'da en yüksek yetkiye sahip olan Hamaney en son İran'ın, Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesine yanıt olarak Irak'taki bir ABD üssüne füze fırlatmasının ardından cuma namazını kıldırmıştı.

    Hamaney'in bugün yapacağı açıklamalar İsrail'de merak konusu oldu. İsrail basını konuya geniş yer ayırdı. Hamaney, İran'da Nasrallah için yas ilan etmiş ve Hizbullah liderinin ölümünün "küçük bir mesele olmadığını" söylemişti.
     

    İsrail basını: Seyfettin’i vurduk

    SON DAKİKA... Beyrut ateş altında İsrail duyurdu: Hizbullahın 2. ismi Haşim Seyfettin öldürüldü

     

    Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın moderatörlüğünde CNN TÜRK’te yayınlanan Gece Görüşü programında aktarılan bilgiye göre; İsrail basını Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından örgütün yeni lideri olarak ismi anılmaya başlayan Haşim Seyfettin’in vurulduğunu yazdı. İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine bir dizi hava saldırısı düzenledi.

    Hizbullah: Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda 17 İsrail askeri öldü

    Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, "operasyon odasının, güvenilir saha kaynaklarına dayandırarak, çatışmalarda 17 İsrail askerinin öldürüldüğünü aktardığı" ifade edildi.

    İsrail ordusu ise kara saldırılarının başladığı 30 Eylül'den bu yana Lübnan'daki çatışmalarda 9 askerinin öldüğünü duyurmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    İsrail ordusu: Beyrut'ta bugün 15 noktaya hava saldırısı düzenledik

    SON DAKİKA... Beyrut ateş altında İsrail duyurdu: Hizbullahın 2. ismi Haşim Seyfettin öldürüldü

     

    Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Beyrut'a düzenlenen hava saldırılarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

    Beyrut'ta bugün 15 ayrı noktaya hava saldırısı düzenlendiği ve vurulan yerlerin "Hizbullah'a ait hedefler olduğu" ifade edildi.

    Açıklamada ayrıca hava saldırılarına ilişkin görüntüler de paylaşıldı.

    İsrail ordusunun son günlerde artırdığı hava saldırıları, Lübnan'ın güneyinin yanı sıra doğusundaki Bekaa Vadisi ve Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde yoğunlaşıyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow